Du är inte inloggad.

Artikel

Bra tips när du vill kunna välja bästa glasfiberpool

Vill du kunna bada, simma och svalka dig under de varma sommardagarna med en egen pool? Det finns många olika typer av poolkonstruktioner att välja mellan på marknaden och alla har de sina fördelar och nackdelar. En av de vanligaste pooltyperna är glasfiberpoolen. Den går både snabbt att konstruera, är relativt billig och har en lång livslängd. 

 

En färdig leverans

 

Det finns många fördelar med att välja en glasfiberpool. Först och främst är själva poolen redan färdigbyggd, allt som behövs är att du ser till att markarbetet och dräneringen blir bra och att det finns extra gjutning runt om poolen. Därefter behöver du bara sänka ner själva poolen. Att poolen är tillverkad i ett enda stycke är praktiskt eftersom du slipper gjuta en egen pool, något som är fallet med vissa andra pooltyper. Du får i princip ett enormt badkar som du kan placera ut. En nackdel är dock att du inte kan anpassa poolen och ge den precis vilken form som helst, du är låst till de former som säljs. En riktigt bra pool av glasfiber håller lika länge som en pool av betong eller annat material.

 

Billigt är inte alltid bäst

 

Att glasfiberpoolen har många fördelar finns det ingen tvekan om. Det är lätt att förstå varför denna typ av pool är bland de vanligaste i Sverige. Att välja bästa glasfiberpool kan däremot vara lite svårt. Det finns många bra produkter på marknaden och dessa kan skilja sig rejält i pris. En bra pool kan ligga på mellan 100 till 200 000 kronor. Högkvalitativa produkter kommer ofta med långa garantier på flera år. Detta är ett bra tecken eftersom det visar att tillverkaren tror på sin produkt och vet att den ska kunna användas under många år utan problem,

 

Hitta en bra återförsäljare

 

Det finns många olika aktörer som erbjuder denna typ av pool. Det kan vara väl värt att undersöka de olika aktörerna på marknaden innan du gör ett val. Ett tips är att vända sig till företag som har funnits i branschen länge och som har goda referenser, exempelvis Svenska poolfabriken.

 

Passa på att konstruera med rätt tillbehör

 

Poolbelysning LED, poolskydd och solfångare är bara några av de tillbehör som kan vara bra att köpa in samtidigt. Dessa kan göra stol skillnad både när det kommer till underhållet och även när det kommer till själva känslan. Maxa din poolupplevelse du också med rätt tillbehör.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Byta däck
Presentreklam - behövs det verkligen?
Gravering
Att ha ett inbrottslarm installerat i bostaden
Digitala butiksskyltar – bekvämare marknadsföring på dina villkor