Du är inte inloggad.

Artikel

City guider i Europa

Europa har många intressanta storstäder och remålen för den som vill tillbringa ett besök i en storstad med till exempel historiska anor och bra shopping har många möjligheter. Du behöver inte åka speciellt långt för att få uppleva storstadspulsen då städerna ligger tätt på den Europeiska kontinenten.

En av de klassiska storstäderna som finns att uppleva i vår absoluta närhet är Hollands huvudstad, Amsterdam som är känd inte minst för sina ringlande kanaler och därmed kallas för "Nordens Venedig". Bland sevärdheter i Amsterdam finns bland annat Europas största gamla stad med massor av vackra hus och gator. I Amsterdam finns även ett flertal museum, till exempel Rijksmuseum som blivit utsett till Europas museum. Andra berömda museum är Rembrandtmuseet och Anne Frankhuset där den judiska flickan Anne Frank växte upp under andra världskriget. Här finns vidare ett antal vackra gamla byggnader såsom Amsterdam Centraal som är en gammal järnvägsstation, Concertgebouw som är ett gammalt konserthus samt Oude Kerk vilket är en kyrka och även stadens äldsta byggnad. Även Red-light district är vida känt och lockande för turister på grund av dess spännande rykte.

Hollands grannland Tyskland har flera storstäder och den populäraste av dessa är dess huvudstad, Berlin. Staden har en väldigt intressant och rik historia då den bland annat varit delad under kalla kriget. Berlin är fullt av sevärdheter och här kan besökare uppleva den gamla Berlinmuren och ströva på klassiska Unter den Linden ner till den gamla stadsporten Brandenburger Tor. Ytterligare historiska platser som finns bevarade är inte minst den gamla gränsövergången Checkpoint Charlie och riksdagshuset Reichtag.

I grannlandet Frankrike finner vi deras huvudstad Paris som anses vara modet och gastronomins huvudstad.  Staden besöks av cirka 30 miljoner turister varje år och ståtar med sevärdheter såsom Eiffeltornet, Triumfbågen, Notre Dam och Louvren med världens mest berömda målning - Mona Lisa.

Längre söderut i Europa hittar vi Italiens huvudstad Rom, som även kallas för antikens huvudstad. Staden går under epitetet "Den eviga staden" och inhyser även Vatikanstaten vari påven har sitt säte. Det finns massor med sevärdheter i Rom och staden kan upplevas som ett levande museum med kända klassiska landmärken såsom Colosseum, Fonta di Trevi, Peterskyrkan och Spanska trappan. Hit beger sig ofta resenärer som är sugna på en shoppingresa då staden är väldigt modemedveten med massor av kläder av kända designers.

Längre österut i Europa finns bland annat städerna Budapest och Prag som båda är populära turistorter. Städerna innehåller massor av sevärdheter och kulturella arv, inte minst i form av klassiska gamla byggnadsverk och statyer.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Välja kabinväska
Hyra bil i USA
Arctic Expedition
Ordna en lyckad tillställning i Helsingborg
Sevärdheter i Berlin