Du är inte inloggad.

Artikel

De 5 bästa pasta carbonara restaurangerna i Rom

Är du i Rom? Eller planerar du att åka dit inom snar framtid? Då vore det snudd på en hädelse att inte stanna till vid en pastarestaurang för att smaka av en pasta carbonara. Rätten har ju trots allt sina rötter i den italienska huvudstaden, så varför inte smaka en äkta romares version? I Rom finns det så pass många restauranger med spaghetti carbonara att det skulle behövas flera år för att beta av dem, innan du hittar den bästa restaurangen med denna underbara rätt på menyn. Men oroa dig inte – för här har vi sammanställt en lista på de fem restauranger som av många anses servera den bästa spaghetti carbonaran. 
Topp 5 guide till bäst pasta carbonara i Rom
Har du tid och stannar i Rom tillräckligt länge så råder vi dig att beta av hela listan. Varje restaurang har sin helt egna speciella touch på pasta carbonara. Låt oss nu tillsammans gå igenom listan tills vi hittar till Roms bästa pasta carbonara! 

5. L´Arcangelo

Detta är en något lyxigare restaurang som erbjuder mer utöver det vanliga, men med sin spaghetti carbonara är de noga med att hålla sig till traditioner. Rigatonin är tillagad med perfektion och täckt med en underbart len och silkig sås. Romare kan intyga att det de serverar här är en äkta carbonara. Den är så god att ingenting kommer gå till spillo. Antagligen kommer du att torka bort den sista såsen med bröd för att det är så gott – metoden kallas fare la scarpetta av italienarna själva.
Adress: Via Giuseppe Gioacchino Belli, 59. Prati
Telefon: +39 06 321 0992

4. Flavio al Velavevodetto

I stadsdelen Testaccio hittar du den här härliga restaurangen. Här serverar de rigatoni carbonara med generösa strimlor bacon. Såsen är ljusgul och avspeglar äggens kvalité. Den här carbonaran har tack vare sin utmärkta smakbalans tidigare röstats fram som den näst bästa i stan. Här kan man även beställa in en stor bunke som alla kan plocka ifrån, vilket är rätt kul om man är ett stort gäng. 
Adress: Via di Monte Testaccio, 97. Testaccio
Telefon: +39 06 574 6841

3. Da Sergio

Da Sergio är en mindre trattoria (italienskt matställe likt värdshus) som ligger lite avskilt i området kring Campo dei Fiori. Gillar du lite lantligare varianter av mat, så är detta en pasta carbonara för dig. Här får man en hemlagad carbonara där man lägger mer fokus på smaken än på det visuella. Såsen är kanske inte så len som hos andra, men här finns i varje fall en carbonara som verkligen känns hemlagad. 
Adress: Vicolo delle Grotte, 27. Campo dei Fiori area.
Telefon: +39 06 686 4293
 

2. Da Enzo

Detta är ett livligt hak som är väldigt populärt. En fin trattoria med rask och rolig service. Är man tidigt ute kan man ha tur och få ett bord, men det rekommenderas starkt att boka här då det ofta är fullsatt på kvällarna. Även här serveras carbonaran med rigatoni, och är ostig samt rikligt pepprad. Den äggiga såsen lämnar de på botten så att man får blanda till allt själv. Guancialen är krispig och välsaltad. En mycket god pasta carbonara som måste prövas!
Adress: Via dei Vascellari, 29. Trastevere
Telefon: +39 06 581 2260

1. Da Danilo

Här har vi vår vinnare! De Danilo skryter om att ha den bästa carbonaran i Rom – något de verkligen lever upp till. Här ser det vackert ut på tallriken, samtidigt som det smakar helt fantastiskt. Det krispiga baconet är läckert virvlat runt spaghettin. Allt känns perfekt med denna carbonara – inte för tung eller för lätt, inte för överväldigande smak och ej heller för mycket ägg. Pastan är al dente. Den är helt enkelt fantastisk. Inte undra på att det är vår vinnare! De vet verkligen vad de håller på med. Vill du äta här så är det ett måste att boka ett bord då det är mycket populärt. 
Adress: Via Petrarca, 13. Esquilino area.
Telefon: +39 06 772 00111
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Rosa champagne - hur man hittar det bästa märket
Ölen i olika länder
En guide för privat buteljering av fin whisky
En kopp espresso
Hos Pelle