Du är inte inloggad.

Artikel

Utan hjälp med barnpassning kan vardagen bli onödigt tung

För en del är det inga som helst bekymmer att ordna barnpassning, när det behövs av en eller annan anledning. Alla har det dock inte så och vilka anledningarna är, kan så klart vara olika, men om man spontant tänker sig att det är släktingar som ställer upp med barnpassning, är det ju så för vissa att det inte finns några släktingar på nära håll som kan finnas till hands.

Är man i en sådan situation och kanske dessutom ensamstående, med barnen boende hos sig på heltid, kan vardagen genast te sig ganska knölig emellanåt. Även om det går att få styr på det mesta, så blir det på bekostnad av något, kanske framför allt den ensamstående föräldern som aldrig riktigt får hämta andan.


Extramormor – en ovärderlig tillgång
Kanske har man inte ens tänkt tanken att nån annan faktiskt kan ta vid och hjälpa till med barnpassning när den vanliga barnomsorgen inte räcker till. På traditionell förskola får man ju bara ha barnen då man arbetar eller söker arbete. Men det finns ju annat i livet som man både vill och måste få uträttat.
För en del kan det nog också vara tabu och svårt att medge att man faktiskt kan behöva hjälp som till exempel barnpassning.

Men en extramormor kan vara guld värd i ett sådant läge, något som ju faktiskt blir mer än bara en nödlösning för barnpassning, då det är värdefullt för barn att ha flera trygga vuxna omkring sig. Det finns eldsjälar där ute som kanske inte har egna barn eller barnbarn, som har mycket att ge. Oavsett om man behöver hjälp med hämtning på förskola, laga mat åt barnen eller följa med dem på någon aktivitet, finns det lösningar på marknaden som passar alla. Att våga bjuda in någon i sitt och sina barns liv kanske inte är det lättaste, men sen det är gjort kan det mycket väl vara det bästa beslut för familjen man nånsin har tagit.

Läs mer om barnpassning på www.veteranpoolen.se!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Köra säkert under vintertider
Jägare, Fiskare och Utrustning
Trabajos técnicos y no técnicos en EE.UU
Ladda upp dina roliga bilder
Köpa hemmabio (surroundanläggning)