Du är inte inloggad.

Artikel

Decembers alla fester - Nyår!

 

Det är få månader som fester och andra sociala sammankomster duggar så tätt som i december. Från första advent till tjugondedag Knut umgås vi med nära och kära och kanske inte riktigt lika nära eller kära flera gånger i veckan. Det är julbord med arbetskamrater, adventsfika med vänner och familj, lucia på förskolan eller i skolan, skolavslutningar, klä-granen-fest, julfirande, mellandagsmys, nyårsfest, trettondedagsmiddag och julgransplundring. Du kan säkert lägga till ytterligare fester, middagar och fika stunder med föreningar och idrottslag som du eller din familj är medlem i, en och annan födelsedagsfest, inflyttningsfest, dop eller bröllop - det är mycket festligt och roligt som händer i december. 
 
En av mina favoriter bland dessa festliga tillfällen är nyårsfest. Jag har alltid tyckt om nyår, ända sedan jag var liten och vi umgicks med familjer i vår närhet. Vi drack läsk och alkoholfri cider från Ica och samlade smällare som inte fyrats av. Vi bröt av smällarna och tände på, helt orädda för vad som i värsta fall kunde hända. Vi hade det mysigt och roligt på nyår. En annan sorts mys än det mer intima julfirandet, men fortfarande mysigt, trevligt och framfär allt roligt. 
 
När jag blev äldre var det ännu roligare med nyår. Ett år blev vi bjudna på fest hos ett gäng äldre killar vilket förstås var både kul och spännande. Helt oskyldigt egentligen och väldigt roligt. Men nu är jag själv förälder och nyårsaftnarna är betydligt lugnare. Mina egna barn verkar inte hitta på samma typ av bus som jag själv gjorde med kompisarna, men de verkar ha ganska kul ändå när vi har nyårsfest. Vi bjuder in någon annan familj, äter god mat och snacks, ser nån bra film, spelar sällskapsspel, bränner av tomtebloss och diverse småsmällare och fotar raketer vid tolvslaget. Vissa år har barnen valt att klä ut sig till nyår - till exempel som Darth Vader, Batman eller Zelda. Självklart finns bubbeldricka till barnen i fina glas och massor av roliga och coola partyprylar som vi köpt i en partybutik på nätet. Om man planerar väl går det lätt att ordna en bra nyårsfest även med barnen.
 
Gott nytt år!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Allt fler väljer elcykel
Daylight: Nytt överlevnadsskräckspel kommer till PS4 och PC
Dyk djupt in i SVT Text TV: En resa till dess mest älskade sidor
Vi köper din bil inom 24 timmar!
Trädgårdsarbete - en givande hobby