Du är inte inloggad.

Artikel

Det är inte bara billig parfym som kan ge allergi!

Idag så pratas det alltmer om hur dofter påverkar personer som har problem med doftallergi. Man kan ju undra vad det är som orsakar den här typen av allergi och givetvis så finns det flera saker som spelar in. Det som kan vara bra att veta är att det inte bara är billig parfym som kan innebära en risk. Man kan mycket väl bli allergisk om man använder de mest naturliga doftoljor. Men att bara tänka på hur man själv kommer att må av att använda parfymer är minst sagt själviskt.

Vad händer med andra då du bär parfym?

Visste du att det finns personer som inte ens kan besöka en butik då den har doftsatts? De kan inte ens gå förbi öppningen utan att få problem med att andas. Om du har en massa dyr eller billig parfym på dig så kan detta ge precis samma effekt. Du kan alltså besvära andra människor när du rör dig i offentliga miljöer om det luktar för mycket av parfymen!

Man vill ju inte göra andra sjuka och därför så ska man kanske satsa på parfymerna som inte har så starka dofter. Man kan också tänka på när och hur mycket man applicerar. Om man känner personer som är känsliga så är det lättare att förstå det här. Men även om det inte finns någon i din närhet eller familj som har parfymallergi så borde du kunna betänka saken och använda parfymen på ett vettigt sätt.

Det är inte bara de billiga parfymerna som innebär en risk. Bra kroppsprodukter med doft kan också leda till allergi och upplevas som besvärande av andra!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Fantastiska fördelar med Grönt te kosttillskott
Kontrollera vad du äter och gå ner i vikt
Det sker så mycket spännande i världen
Om du skall börja träna på gym
Problem efter ögonlaser