Du är inte inloggad.

Artikel

Det praktiska insynsskyddet till hemmet

Vi har alla haft stunder i sitt hem där man velat dölja insyn i vissa tillfällen och ibland kanske man hade önskat ha ett insynsskydd som är permanent. Har man en fönsterruta mot en granne, så grannen ser allting man gör, vill man gärna göra något åt det utan att förlora själva ljuset in. I dagens moderna Sverige så finns det lösningar till det mesta. För problematik gällande insynsskydd så är en fönsterfilm varmt att rekommendera. En fönsterfilm är en typ av plastfilm som appliceras på glasrutan för att minska insyn. Det finns oftast flera olika modeller med mönster i, frostade och rent färgade.

En frostad film är det praktiska och dessutom snyggt. Frostad fönsterfilm är en tunn plastfilm som är självhäftande med hjälp av lim. Utseende mässigt då? Man hör det från namnet. Denna slags fönsterfilm har en frostad effekt och finns oftast i vitt och silver utseende. Ett stort plus med frostad fönsterfilm är att det släpper fortfarande igenom det naturliga ljuset och man får inget mörkt och tråkigt rum dock slipper man det jobbiga, att en granne kan titta igenom.

Fönterfilmer appliceras med hjälp av en såpbladning. Man blandar ett par diskmedel i en blomspruta tillsammans med vatten. Man lossar därefter själva skyddsplasten som skyddar limmet, sprayar på vätskan och applicerar filmen på insidan av glaset(Om man vill ha insynsskydd utifrån in) Därefter skrapar man bort vattnet med hjälp av en gummiskrapa(Gärna en Filtskrapa för att inte repa filmen) Till sist finskär man bort det överflödiga som blir runt om med en vass brytbladskniv.

Tänk på att välja kvalitetsfilmer som håller år efter och inte förlorar någon färg. Man slipper därmed göra om jobbet och man bibehåller det praktiska insynsskyddet år efter år.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Uppsala
Badrumsrenovering Järna
Smarta tips att göra med sina egna foton
Förbättra ditt boende
Ett Rent Hem - Städfirma i Stockholm