Du är inte inloggad.

Artikel

Företag som gör ett vindrutebyte

Eftersom bilglasen blir allt mer komplexa och ofta innehåller sensorer, solskydd och larm, ställs ökade krav på bilglasmästarna och mekanikerna. En del skador på din vindruta kan lagas snabbt genom att sprickan fylls i med lim och sedan härdas, medan en del större skador kräver ett vindrutebyte. För den som har försäkring, räcker det med att man betalar självrisken som ofta ligger på ett par tusen kronor, medan det i andra fall kan handla om kostnader på upp till 10000 kronor. Eftersom Bilprovningen skärpt kraven när det gäller att föraren har ett ostört synfält, krävs det idag mer än förut för att passera besiktningen med godkänt resultat. En sliten vindruta kan påverka till exempel mörkerseendet, vilket gör att föraren reagerar långsammare och innebär en trafikfara för medtrafikanter och fotgängare. Har du fått en skada på din vindruta och behöver utföra ett vindrutebyte finns det flera företag man kan vända sig till:

 

  1. Ryds bilglas

Ryds bilglas åtgärdar både stora och små problem som kan drabba en bilägare. Lagning av stenskott samt vindrutebyte. Man kan enkelt boka tid via hemsidan eller droppa in. Under högsäsongen, alltså vår- och sommarmånaderna, rekommenderas tidsbokning för att slippa väntetider.

 

  1. Samglas

Genomför vindrutebyte eller lagning av stenskott och har glas till både personbilar, lastbilar och bussar. Erbjuder sina kunder lånebil i det fall man behöver lämna in bilen under lite längre tid.

 

  1. Söderglas AB

Genomför byten av bilglas samt lagning av stenskott med moderna och snabba metoder. Givetvis auktoriserade av glasbranschföreningen, vilket innebär garantier och kvalitetssäkring.

 

För den som drabbats av små sprickor är det viktigt att komma ihåg att ju snabbare man åtgärdar problemet desto lättare blir själva lagningen, eftersom sprickor lätt fylls med smuts och annat som kan försvåra reparationen av sprickan.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att spå sig online
Emballage och Förpackningar
Dags för nya däck?
Allt om Christian Bale
Säkra golv på skolor