Du är inte inloggad.

Artikel

Hur du kan ladda ner musik gratis till datorn

Att ladda ner musik gratis till datorn har sedan länge varit en större del av nätet. Samtidigt som att fildelningen börjat växa så märkte man tidigt att låtar var en av de mest populära filerna att sprida. Tidigare var du tvungen att ta dig till någon affär för att köpa en skiva vilket ledde till att det var klart mer lockande att ladda ner musik gratis till datorn. Det är dock inte endast prislappen som får människor att söka den andra vägen utan också det gigantiskt mer breda urval samt att låtarna är mycket mer tillgängliga. Några musklick ifrån och en ytterst liten väntan på någon sekund så har man sin låt direkt på datorn. Vi alla minns väl de gamla klassiska programmen som Kazaa eller DC++. Idag överskuggas de åldrade "peer to peer"-programmen av den väl utvecklade torrent-tekniken. Du hittar många olika klienter så som BitComet eller det mest populära uTorrent.
 
 
Ett av de populäraste hemsidorna för gratis musik är musikplaneten.com och har ett enormt urval av gratis musik. Det räcker med en enkel sökning så hittar man sin låt för nerladdning enkelt i mp3-format. Spektrat av genrer är dessutom väldigt brett vilket gör det till ett av de allra bästa alternativen.
 
Under de senare decenniet så har allt fler företag fått upp ögonen för den allt mer växande marknaden. De har insett potentialen i internet och fildelning men till skillnad från tidigare olagliga tillvägagångssätt har de löst finansieringen genom antingen reklam eller abonnemang. Du har säkert hört talas om Itunes eller det svenska Spotify, dessa företag är bra exempel. De erbjuder ett mycket stort utbud av musik vilket i sin tur lockar en väldigt stor publik.

De flesta musiker är ej ute efter att endast kränga skivor, och det förblir långt ifrån samtliga grupper samt enskilda musiker vilket har förbindelser tillsammans med skivbolag. Majoriteten håller på med musik på hobbynivå samt oavsett ifall de drömmer om något grymt skivkontrakt alternativt ifall de endast gör det därför att det är roligt, så har de någon grej gemensamt, samt det är att de vill få ut sin musik för så många som bara går. Här har nätet öppnat dörren för otroliga möjligheter. Den s.k. Do It Yourself-kulturen frodas absolut när det gäller Webben. Alla kan idag tillämpa en pc för att skapa musik och därefter distribuera musiken över hela världen på grund av särskilda företag vilket sprider kostnadsfri musik.

Men tack vare internet har även konkurrensen vuxit exponentiellt. Idag kan du hitta skrämmande bra okända band som egentligen borde ligga på topplistorna men som inte har lyckats få den behövda närvaron på internet. Det gäller inte endast längre om att göra bra musik utan det är nästan viktigare att vara bra på att marknadsföra sig själv. Ett stort och populärt band har alltid en enorm närvaro på de sociala medierna. Stora Facebook sidor med många fans eller en Twitter med många följare. Då marknadsföring är a och o så hittar du även band med sämre musik men med en stark internetbas, vilket resulterar i ett populärt band.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att använda PC som tjänst
Mjukvara för hantering av kontrakt och avtalsuppföljning
Framgångsrika marknadsundersökningar i Stockholm
SEOs betydelse för Start-ups
Tips som hjälper dig göra ett bra val av webbhotell