Du är inte inloggad.

Artikel

Hur, vad och varför - Om pälsvård

 

Att hålla en hunds päls fräsch och fin är inte bara viktigt för hundens utseendes skull utan också för hundens hälsa. En god hygien är viktigt för att hunden ska hålla sig frisk och kry både som valp och som äldre hund. Genom att hålla efter pälsen och huden kan man till exempel upptäcka tidiga tecken på sjukdomar och skador så att man kan göra något åt dem i tid. När man håller efter en hunds päls kallas det för pälsvård, men det handlar alltså egentligen lika mycket om den underliggande huden som om själva pälsen.
 
För att hålla hunden ren så behöver den ibland få sig ett riktigt skönt bad. Använd ett milt hundschampo för att hålla hundens päls ren och fin. Efter badet är det viktigt att hundens päls torkas riktigt noggrant och om hunden badar ute i en sjö måste detta göras efter varje dopp - annars kan fukt och partiklar skada både päls och underliggande hud. 
 
Hundars päls tappar olika mycket hår beroende på hundens ålder och ras, hur mycket den är utomhus i sol och vind, hur ofta den badar - men gemensamt för alla hundar med päls är att de tappar hår. Därför är det viktigt att kamma, borsta och/eller karda hundens päls som en del av dess regelbundna pälsvård. Genom att kamma, borsta eller karda pälsen får ni bort gamla hårstrån och håller både päls och hud fräschare. Använd alltid produkter som är särskilt anpassade till pälsvård och gärna särskilt anpassade till hundras eller typ av päls. Om du bestämmer dig för att satsa på riktigt bra pälsvård så kommer din hund att både se fräschare ut och hålla sig friskare - och som en bonus kommer den att fälla mycket mindre hår i din soffa eller säng.
 
Köp allt det bästa inom pälsvård hos 4dogs.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att välja rätt jaktkläder
Ta hand om ditt husdjur
Säker hund i bilen
Hortensia (lat. Hydrangea macrophylla)
Miljön – ett prioriterat mål för Göteborg