Du är inte inloggad.

Artikel

Matlagning som företagsaktivitet

Företagsaktiviteter anordnas för att förstärka samarbetet på en arbetsplats. Många arbetsplatser är beroende av att gruppen arbetar bra tillsammans. Även individuella jobb är beroende av en väl fungerande arbetsplats. På en arbetsplats med mycket bråk och tjafs är det ingen som trivs, oavsett om de inte behöver samarbeta för att färdigställa arbetet. En bra företagsaktivitet ska passa de flesta, och matlagning är en sådan. De som inte gillar att laga mat brukar åtminstone gilla att äta. Här finns förslag på olika matlagning till er företagsaktivitet.

  1. Sushi

Det moderna och hippa kontoret väljer givetvis att göra sushi. Det krävs fingertoppkänsla för att de ska bli vackra men övning ger färdighet. Det går att variera sushi till all oändlighet och när aktiviteten är avslutat är det bara att gå hem och experimentera. Försvenska sushin och våga använda mer traditionella svenska råvaror som smögenräkor eller löjrom från Kalix.

  1. Italienskt

Detta fungerar för dem som arbetar med kroppen och behöver ordentliga måltider, pasta är nämligen väldigt mättande och ger energi till kroppen. Lär er baka nyttigare pizza och hela familjen hemma kommer att önska att ni hade företagsaktivitet oftare.

  1. Franskt

Den franska maten är ofta väldigt vacker att titta på så de passar de mer konstnärliga själarna, i reklambranschen exempelvis. Här gäller det att vara petnoga med uppläggningen för alla vet hur noga fransmännen är med deras rykte då det gäller mat. Denna aktivitet passar även cirkusartister och svetsare som gillar eld eftersom flambering ingår i vissa kurser.

  1. Turkiskt

Detta passar veterinärer och zoo-arbetare eftersom mycket av den turkiska maten är vegetarisk. Kebab, javisst, men det är så mycket mer. Massor av goda meze som både är mättande och goda och får oss minnas härliga solnedgångar vid medelhavet.

Det är inte bara arbetet som som kommer uppskatta aktiviteten utan även de hemma som får smaka på många nya spännande rätter. En företagsaktivitet behöver inte heller handla om matlagning utan kan även handla om företagsspel där man spelar spel med sina anställda, ibland för att stärka bandet och men oftast för att få roligare mellan sig och på arbetet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

5 enkla tips – så blir din bil skinande vacker
Bra kalastillbehör
Ballongflyg, var när hur
Barnspel som är för vuxna och för barn
PÅ RESA MED FAMILJEN ELLER VÄNNERNA? NÅGRA TIPS NÄR DU SKA BOKA HOTELL I MALMÖ