Du är inte inloggad.

Artikel

Hyr rätt lyftutrustning till ditt projekt

Ibland är olika verksamheter i behov av att kunna utföra tunga lyft. Det kan till exempel handla om ett byggprojekt eller olika typer av skrymmande objekt som behöver flyttas. På marknaden finns lyftutrustning som klarar alla utmaningar, men en vanlig fråga är om det är bäst att köpa eller hyra. Låt oss titta närmare på fördelarna med att hyra.

 

Varför hyra lyftutrustning?

 

Om någonting bara behövs tillfälligt riskerar man att bli sittande med dyr utrustning som aldrig används. En liknelse kan dras till privatpersoner som köper dyra verktyg för att göra ett hemmaprojekt, sedan blir de liggande i garaget år efter år. Företag som behöver byggspel, liftar, bygghissar, byggnadskranar och annan lyftutrustning riskerar att hamna i samma situation. Skillnaden är mest att betydligt mer kapital är inblandat. Att istället hyra lyfturustning blir oftast en smidigare och enklare lösning. När den inte längre behövs, kan den lämnas tillbaka.

 

En annan fördel med att hyra är att den tekniska utvecklingen leder till att lyftutrustning blir allt bättre och säkrare. Moderna byggspel och liftar är till exempel bättre än varianter med många år på nacken. Det ger en tryggare arbetsmiljö när de tunga lyften ska utföras. Dessutom brukar det ofta finnas möjlighet att köpa i ett senare skede av uthyrningsföretag. Inser man att behovet är mer permanent kan de ge bra vägledning så att man köper in exakt den utrusning som är bäst lämpad för uppgiften.

 

Erfarenhet och kvalitet är viktigt

 

Oavsett vad som ska lyftas är det ovärderligt med lång erfarenhet inom branschen. För ett stort byggprojekt blir det ofta hela system med personhissar, materialhissar, liftar och en rad annan utrustning. Den stora utmaningen är att hitta rätt avvägning mellan funktionalitet och ekonomi. Då underlättar det att anlita ett uthyrningsföretag som varit inblandade i massvis av olika projekt. De kan hjälpa till för att hitta prisvärda och effektiva lösningar.

 

Ytterligare en faktor är kvaliteten. Lyftutrustning bör komma från ledande varumärken och vara kvalitetssäkrad för de lagar och regler som gäller inom EU. Det är skönt att kunna lita till 100 % på utrustningen om den utsätts för stora påfrestningar. De bästa tillverkarna har genomfört noggranna produkttester och använder starka material som garanterat klarar de angivna specifikationerna för lyftkapacitet och dylikt.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Så fungerar RUT-avdraget
Fukt som skadar hälsan
Att skapa en egen fotocanvas
Inspiration för heminredning
Heltäckningsmattor är högst aktuella