Du är inte inloggad.

Artikel

Information om bilservice

Tänkte i denna artikeln skriva om vad du som bilägare ska tänka på innan du lämnar in din bil på service, och varför det är viktigt att utföra service på rätt intervaller. När servicelampan tänds, då ska man ringa och boka en tid hos en bilverkstad snarast möjligt. Servicelampan kan se olika ut beroende på vilken bilmodell man har. Lampan är nästan alltid gul, med texten "service". Även en liten skiftnyckel kan synas och på vissa står det inspection. Ifall du är osäker bör du ringa en bilverkstad och rådfråga. 

Det finns många som slarvar med sin bilservice på olika sätt. Det kan vara att man inte lämnar in bilen när det är dags. Och i många fall inte följer biltillverkarens anvisningar för en korrekt service. Konsekvenserna för detta kan bli många. Du kan bli av med din nybilsgaranti vid ett motor haveri, eller få ett driftstopp längs med vägen pga att servicen är dåligt utförd. Bilvärkstäder har protokoll på vad som ska utföras, vilka reservdelar, oljor samt filter man ska använda för att nybilsgarantin ska fortsätta att gälla. Var noga med att fråga efter protokollet efter utförd service.

Idag har fristående bilverkstäder samma möjlighet att kunna utföra service på bilar med nybilsgaranti, detta efter att EU satt upp ett gruppundantag, vilket ger dom fristående verkstäderna samma möjligheter som de auktoriserade. Det du som kund ska tänka på vid val av bilverkstad är att kolla upp ifall bilverkstaden är knuten till någon seriös branshorganisation som MRF eller kontrollerad bilverkstad. Hoppas denna informationen har varit givande för dig när du ska göra din nästa bilservice.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vad är en fastighetsförmedling?
Fotograf i Umeå
Facket hjälper dig i arbetet
Led belysning med extra energibesparing
Din personliga målare malmö