Du är inte inloggad.

Artikel

Iphone som träningsredskap för löpare

Löpning är en motionsform som har växt i popularitet de senaste åren. Tillgängligheten och att det är ett utmärkt sätt att hålla igång kroppen på är såklart bidragande orsaker. Men även tävlingsmomentet och att springa lopp och förbättra sina egna resultat är något som tilltalar många.

Löpning är lätt att mäta vilket gör att det pratas mycket om tider, distanser och farter bland löpare. Många som springer har upptäckt fördelarna med att ta hjälp av sin iPhone tillsammans med någon av de löparappar som finns både till iPhone 4 och till iPhone 5. Run Keeper och Nike Running är två exempel på bra löparappar som gör det möjligt att med hjälp av mobilens GPS mäta det mesta som går att mäta från ett träningspass. När man har med sin iPhone under löpturen är det viktigaste att den inte är i vägen och stör själva löpningen. Den bästa lösningen är då att ha sin smartphone i ett iphone armband. Det finns både iPhone 5 armband och armband till iPhone4/4S på marknaden i ett stort antal modeller och färger.

Armband till Iphone för löpare

Ett iPhone-armband för löpning ska sitta fast och stabilt på armen och gärna vara tillverkat av ett elastiskt och mjukt material som skyddar din iPhone mot fukt. Det är viktigt att det sitter åt men utan att skava under längre pass. De bästa armbanden är tillverkade i materialet neoprene som är ett elastiskt och slitstarkt material som står emot tuffa väderförhållanden och skyddar din iPhone under långa träningspass. Armbanden har ofta ett justerbart kardborrelås och fästs på överarmband där mobilen är som minst i vägen när man springer. Med ett armband till iPhone är det lätt att komma åt den för att kunna styra musik och träningsappar under tiden man tränar.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hur viktigt är sömn?
5 realistiska viktminskningstips
Vad vet du om Aloe Vera?
Allt du behöver veta om CrossFit
Om Cicablock och ärrvävnad