Du är inte inloggad.

Artikel

Lägga om taket – Fritidshus, villa eller radhus?

Lägga om taket Stockholm, Göteborg, Malmö eller annan valfri stad i Sverige fungerar likadant oavsett. Vid takomläggning kan det handla om att uppdatera befintligt tak till samma material eller att gå från fasadplåt till tegeltak. Takets säkerhet är grunden i huset och påverkar väldigt mycket.

Det finns en del saker att tänka på om en takomläggning ska göras. För det första finns det en rad olika material att välja bland och det finns fördelar med alla beroende på vad du söker och väljer för prisklass. Om du väljer att lägga pannor på ditt tak finns till exmepel betong eller tegel. Viktigt att tänka på är livslängden och varje material påverkar olika mycket hur länge ditt tak kommer hålla. Därför bör du i ett tidigt stadie fundera över vilken tidshorisont du tänker dig. Om du ser en lite mer kortsiktig lösning eller något som ska hålla en längre tid framöver.

Sedan beror det mycket på hur du bor, är det på landet eller i staden? Gäller det ett fritidshus eller din året-runt-hus? Stilen på huset och var bostaden finns avgör lite om vilket tak som passar bäst. Sedan är det viktigt vad du själv tycker om och vad som passar in i omgivningen. Därför är takets färg något man bör tänkar över innan man väljer material. För vilket intryck vill du att just ditt hus ska ge, både till dig själv och andra såsom dina grannar? Vad vill du att ditt hus ska "säga" utåt? Det går att blanda stilar om man har svårt att välja, det viktiga är att du själv blir nöjd med resultatet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Fukt som skadar hälsan
Vad är en lamineringsmaskin?
Värdera din bostad
Badrumsrenovering Bromma
Flyttkartonger till din flytt