Du är inte inloggad.

Artikel

Lär dig enkel sökmotoroptimering

För att kunna synas bättre på webben behöver man kunna lite grunder i det som kallas sökmotoroptimering eller förkortat seo. Detta arbete behöver man utföra för att en hemsida eller blogg skall kunna synas bättre i sökmotorer som till exempel Google och bli synliga för potentiella besökare till din sajt.


Arbetet med seo är ett komplicerat och långtgående arbete som stora företag lägger ner miljontals kronor på, det är även ett arbete som aldrig stannar av utan fortskrider löpande. 


Äger du dock en mindre privat sajt eller en blogg så behöver man bara kunna några få grunder för att lyckas bättre än de flesta som inte lägger ned något arbete alls på seo. Det handlar främst om att du behöver utföra några åtgärder för att Google skall upptäcka din sida bättre och förstå vad den handlar om.


Domänen

Det första du bör tänka på är att skaffa en passande domän till din sajt. Handlar din sida om vegetarisk mat kan det vara en fördel om den heter just vegetariskmat.nu eller liknande inom det segmentet du vill synas på.


Title

Det andra du bör tänka på är att optimera din “title” för hemsidan. Man kan säga att det är namnet på sajten och det som syns som en klickbar länk i sökmotorerna eller längst uppe i vänstra fliken på webbläsaren. Handlar din sajt till exempel om hur man kan hitta ägaren till en bil, kan det vara en god idé att titlen är: vem äger bilen, eller liknande så att besökarna hittar till dig och klickar.

 

Beskrivning

Det tredje du skall göra är att skriva en passande beskrivning till din sajt. Detta kallas ofta meta description och innebär att du kortfattat skall beskriva sidan för besökaren. Denna information syns i sökmotorerna under din title och den klickbara länken.


Utför du endast dessa tre åtgärder på ett bra sätt och för att optimera på de sökord du vill synas på har du kommit en bra bit på väg att synas bättre i sökmotorerna.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Använd lagringssystem för elektroniska dokument för optimal säkerhetskopiering
Stilrena hemsidor håller i längden
Vad är framtiden för mötesindustrin?
Spela in ljud på datorn
Tjäna pengar genom internetförsäljning