Du är inte inloggad.

Artikel

Marknadsstrategi

I dessa tider, när långkonjukturen slår allt hårdare är det extra viktigt att fokusera sina marknadsinsatser på dom rätta medierna. Svenska företag generellt är fruktansvärt dåliga på att veta vart man skall lägga krutet. Detta bottnar i en marknad som kan liknas vid vilda västern. Dom svenska företagen har under flera års tid bokstavligen blivit nertryckta av sökkataloger och andra tjänster som faktiskt är helt värdelösa. Det är alltså med den vetskapen inte speciellt lätt att veta vart man ska lägga krutet. 

Ett företag som dock förstått vikten i att synas rätt och dessutom gjort det i en av Sveriges absolut hårdaste branscher är www.paxo.se Som enda kanal har dom valt att stenhårt fokusera på sökmotorn Google då det är där kunderna finns. Detta företag har under 4 månader seglat upp och inhar ni placeringen två på sökordet smslån och sms lån. Det är vida kännt inom SEO branschen att dessa två sökord är några utav dom mest konkurrens utsatta. 

Att fler företag inte har uppmärksammat detta är kanske inte så konstigt, oftast fokuserar man ju på det man kan vilket givetvis är helt korrekt. Det är kanske inte heller speciellt enkelt att förstå vart man skall lägga sin marknadsförings peng och vilket som ger bäst. När man väl tänker efter så är det kanske inte så märkligt att företag har svårt att selektera bort dom erbjudanden som är bra, samt dom som är dåliga.  Det bottnar självklart i att företag som hitta.se eller eniro.se har varit väldigt skickliga med att marknadsföra sina tjänter, jag har dessutom haft förmånen att få sitta med på ett möte där hitta.se säljaren presenterade deras tjänst. Uppfattningen jag hade efter mötet var att deras förmåga att "höja upp" deras egen tjänst var enorm, trots att jag innan visste att mervärdet med att annonsera där är lika med noll så kan jag ändå inte förvånas över den entusiams och passion han hade för sin egen produkt, Det liksom smittades av på alla som satt inne i rummet. 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Sveriges 10 största städer
Upptagen i vardagen? Räddningen heter ljudböcker
Göra fotoalmanacka? Tänk på…
Därför bör du läsa bilnyheter online
Tips för bra fotografering