Du är inte inloggad.

Artikel

Med tanke på trädgården


Att fälla träd är inte så enkelt som det låter. Vem som helst kan visserligen haffa tag i en motorsåg och ge sig ut i skogen för att ta ner en lång bjässe med tjock stam och yvig krona, men om man tänker lite längre än så framstår denna idé som synnerligen korkad.

Det finns nämligen en hel vetenskap bakom träden och deras välmående. Visste du till exempel att det finns träd som inte gillar varandra? Att några träd tycker bättre om att bli fällda med motorsåg än för hand? Att det finns utbildade trädexperter verksamma i alla landets kommuner och städer? Jodå, dessa kallas för arborister och de har som huvudsyssla att se till att träd och växtlighet mår så bra som möjligt. För det är ju bara då som de är så fina som möjligt och vi utseendefixerade människor gillar att de finns till. Vem uppskattar inte en riktigt tjock, grön gräsmatta eller en perfekt ansad buske?

Greenwelle är ett företag i Skåne som bland annat sysslar med landskapsarkitektur, trädfällning och trädbeskärning. Kontakta dem för mer information och för att få deras hjälp med att analysera just dina träd, buskar och blommor.

Optimera din växtlighet

När Greenwelle kommer på besök handlar det uteslutande om att få ordning på trädgård och skog. Även om du som lekman inte ser något problem med dessa två, så kan det mycket väl hända att en erfaren arborist kommer med förslag och synpunkter du aldrig kunnat föreställa dig. Hen är nämligen expert på att identifiera problem samt föreslå åtgärder som skulle kunna ta din grönska till en helt ny nivå. Det är inte säkert att det är trädfällning eller trädbeskärning som kommer på tal. Kanske måste du istället plantera mer växter, potentiellt av en annan art, för att dina träd ska må så bra som möjligt. Det kan också vara så att något är skadeangripet och måste behandlas.

Olika växtlighet gör trädgården unik

 

Här följer några exempel på olika sorters grönt som ger din utemiljö det lilla extra:

 

·      Fruktträd: de är fina och ger ätbara nyttigheter

·      Buskar: för ett lägre blickfång

·      Tjock, frisk gräsmatta

·      Större träd: de tar visserligen ett tag men ger elegans åt trädgården


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bilverkstad i Kristianstadtrakten
Snart jul
JENSEN grundskola
Att tänka på vid flyttstädning
Nöjdare kunder och lägre kostnader med automatisk orderhantering