Du är inte inloggad.

Artikel

Främsta fördelarna med att använda hopfällbara förvaringsboxar som huvudsaklig förpackningslösning

Bland de många industriförpackningsmaterial som finns att välja på utmärker sig den hopfällbara förvaringsboxen som ett enkelt och mångsidigt alternativ inom en mängd branscher. Konceptet av ett förpackningsmaterial vars volym kan reduceras avsevärt är inte nytt, men de olika utföranden som har tagits fram förtjänar en närmare titt.

 

En idé, flera utföranden

När man bläddrar i en katalog från valfritt industriförpackningsföretag slås man omedelbart av att hopfällbara behållare tycks vara en av de mest välsorterade produktkategorierna. Anledningen är att hopfällbara plastbehållare efterfrågas av en rad olika branscher och inom ett brett produktspektrum – allt från små och lätta varor till större och tyngre gods.

 

Förutom storleken och vikten på produkterna måste hopfällbara förvaringsboxar även uppfylla de krav som ställs inom respektive bransch: hygienmaterial inom livsmedels- och läkemedelsindustrin, mjuka innerväggar i jordbruks- och textilbranschen och ESD-material inom elektronikhandeln.

 

Specifikationer som dessa har lett till att oberoende underkategorier har vuxit fram med utgångspunkt från grundprototypen till den hopfällbara förvaringsboxen. Det stora utbud av hopfällbara plastbehållare som erbjuds av industriförpackningsföretag som Logistic Packaging är resultatet av flera års fördelar med denna återvinningsbara och beprövade förpackningslösning – om detta vittnar företag av alla möjliga storlekar inom alla tänkbara nischer och branscher.

 

Därför bör hopfällbara förvaringsboxar bli er prioriterade förpackningslösning

 

1. Bidrar till att spara utrymme och minska fraktkostnaderna

Lagerhållning är utan tvekan en av de dyraste faktorerna när det gäller fast egendom. Verksamheter som bygger på att förvara gods på en säker plats och redo att levereras till kund kan bara blomstra så länge varenda centimeter utnyttjas till fullo i alla led. Ett problem för lagerchefer runtom i världen är orubbliga och klumpiga förvaringskärl som står tomma. Och det är här den hopfällbara förvaringsboxen har visat sig vara en sådan tillgång. När innehållet har levererats kan den fällas ihop till grunden så att volymen blir nästan 70 % mindre.

 

2. Lätta att hantera av såväl människor som maskiner

Hopfällbara förvaringsboxar har en enkel och stabil monteringsmekanism så att medarbetarna snabbt och enkelt antingen kan förbereda för leverans eller stuva undan boxarna för förvaring. Dessutom är boxarna anpassade efter flera olika hanterings-, logistik- och maskinstandarder, bland annat transportband, gaffeltruckar och automatiserade fordon. Enkelheten och mångsidigheten hos hopfällbara plastbehållare av det här slaget gör dem optimala i alla slags automatiserade produktionslinjer.

 

3. Skyddar produkterna under transport

Även om själva grundidén bakom hopfällbara förvaringsboxar, nämligen att de går att ta isär, kan ge intryck av att de är ömtåliga, så är de i själva verket både stabila och tillförlitliga som förpackningsmaterial. Med tanke på de många mått och dimensioneringsalternativ som finns att tillgå passar de utmärkt för ett brett spektrum av gods, allt från industritillverkade varor till bearbetade livsmedel och färska jordbruksprodukter.

 

4. Smidig lastning och lossning

Designen på en hopfällbar förvaringsbox består av minst en sidodörr, antingen på långsidan eller kortsidan. Detta är en enorm fördel för medarbetare som plockar beställningar eller som vill ta en sista titt på de lastade varorna innan lådorna skickas ut till kund.

 

5. Optimal avkastning och ägandekostnad

Företag som har gått över till hopfällbara behållare som huvudsaklig förpackningslösning rapporterar stadigt minskande fraktkostnader och omkostnader förknippade med reparation och återanskaffning av skadade förpackningsmaterial. Hopfällbara förvaringsboxar är alltså inte enbart ett hjälpmedel som förbättrar logistikprocessen, utan också en lönsam investering på lång sikt.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

RiVe Juridiska Byrå - Specialister inom arbetsrätt
Använder Du De Säkraste Vinboxarna Du Kan? Ta Reda På Det Nu!
Spårledning: ett viktigt hjälpmedel för tågtrafiken
En bilglasmästare utför byte av bilglas
5 viktiga skäl till varför ditt företag behöver professionella tjänster för logistikhantering