Du är inte inloggad.

Artikel

Pingisracket

Pingisracket kan användas inom pingisen på många sätt. Det går att spela på ett offensivt och ett defensivt sätt. Vilket därför kallas offensiv spelstil och defensiv spelstil. Ett pingisrack kan du köpa både komplett och det går även att köpa det i delar så att du själv kan välja vilken typ av pingisrack du vill ha. Oavsett vilket pingisrack du har kan du lära dig att slå snygga backhands och forehand.

Ett pingisracket har två sidor, just backhand och forehand sidan. Dessa sidor har var sitt gummi, oftast ett rött och ett svart gummi. I mitten eller som man kallar det; stommen av racket består av trä som gumman sedan limmas på. Här kan du lära dig mer om hur du bygger ditt eget pingisracket. 

De flesta nybörjar racken inom pingisen har ditsatta och limmade gumman redan från början som sitter. Tävlingsracken inom pingisen har dock avtagbara pingisgummin. Ofta har man ett kantband så att det skall se snyggt ut på pingisracken. Det går docka spela utan kantband när du spelar, men det ser snyggare ut och får du en felträff sådär det större chans att du kixar in bollen rätt istället för att bollen åker långt iväg.

Skall du börja spela pingis så är det första du skall köpa ett pingisrack. Eller som många kallar det pingpong racket eller bordtennisracket, det är viktigt att ha ett racket som du trivs med och som passar din spelstil. Om du redan spelar pingis så vet du om du är offensiv eller defensiv spelare, vilket gör att du enklare kan välja vilken typ av pingisracket du skall spela med.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bundesligan - fotbollens nya pärla
Var kan man deffa?
Båttillbehör
Allt fokus på målskyttarna
Träna genom att cykla!