Du är inte inloggad.

Artikel

Sagolika Nepal

Resa till sagolika Nepal

Sagolika Nepal

Nepal ligger inklämt mellan Indien och Tibet och sträcker sig från täta tropiska skogar till höga bergstopparna vid Himalaya. Det sträcker sig från tigerns jaktområde till snöleopardens jaktområde. Nepal är helt klart ett annorlunda land på det sättet att människorna till exempel pratar en massor av spännande språk. Människor bor här i allt från tätbefolkade och anrika städer till risfarmer och dammiga höglandsbya. Religionen som utövas i Nepal är både indisk Hinduism och Tibetansk Buddism men det förekommer också natur-shamanism. Vad som står klart är det att Nepal är ett extremt intressant land med väldigt mycket att erbjuda.

Var ska man åka?

Sagolika

Nepals huvudstad Kathmandu är verkligen en exotisk plats med en blandning av medeltida alléer, sagolika hindu tempel och ett avslappnat nattliv. Få turister åker till det platta Terai som ligger på gränsen till Indien. Här finns dock det populära naturreservatet Chitwan National Park där man finner the utrotningshotade asiatiska enhornade noshörningen. Det är något som rekommenderas att se. Buddhas födelseplats är en världskänd pilgrims plats och ligger i den västra delen Terai Lumbini.

När ska man åka?

Nepal har ett väldigt varierande klimat med fyra säsonger som alla är beroende av sommarmonsunen. Majoriteten av besökarna åker till Nepal för att se bergen, åker under hösten. Då är vädret klart och torrt, samtidigt som det varken är för varmt eller kallt. En orsak är det att sommarmonsunen lyckas få bort alla myggor och föroreningar från luften. Det gör att den här tidsperioden är perfekt för bergsvandring. Det negativa är det att det blir mycket folk i vandringsspåren och höga priser. Vintern är vanligtvis stabilt men det kan bli rätt så kallt och snöigt. Under våren är det varmare och mycket längre dagar, det är egentligen den bästa tiden för att se det vilda djurlivet i Nepal.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Fördelar med tåg gentemot buss, bil och flyg
Utforska Bohuslän: Guide till Populära Campingar för Din Husvagnssemester
väderkarta.se - Vädret på Mallorca
Hitta boende i Thailand
Arbeta effektivt och minska resurserna - boka en dagkonferens