Du är inte inloggad.

Artikel

Skicka vårblommor med bud

Annonsinslag för Presentnavet.se
 
 
Visst är det härligt när våren ger sig tillkänna och det börjar spira bland buskar, träd och blommor. Glädjehormonerna sätter fart och vi blir lite piggare och gladare när ljuset kommer och dagarna blir allt längre.
 
Vill du pigga upp någon med en rolig present så här på vårkanten? Ett tips är att skicka ett fång vackra vårblommor  eller en vårplantering med bud. Det blir en överraskning som kommer att få mottagaren att spricka upp i ett stort leende:)
 
Blomsterbutikerna har laddat upp med mängder av vårblommor. Du kan välja mellan fina buketter och tjusiga vårplanteringar.
 
Några exempel på populära vårblommor som ofta ingår i blomsterbutikernas vår-blomstergrupper:
 
Krokus
 
En underbar vårblomma tillhörande krokussläktet. En av de tidigaste vårblommorna. Finns i färger som lila, gult, vitt. Vi såg t o m orange krokusar när vi googlade runt. Superfina!
 
 
Primula
 
Tillhör vivesläktet. En av de första krukväxt-blommorna på våren. En låg och lättplacerad växt. Primulor finns i flera varierande färger; gul, lila, blå, röd, orange, violett. De flesta primula-blommor består av två färger.
 
Den vanligaste primulan är "primula vulgaris", även kallad jordviva.
 
 
Penséer
 
Tillhör violsläktet och finns i flera färger; lila, gula, blå, orange, violett, vita och flerfärgade penséer. 
 
Vi läste på Vikipedia att penséer bl a fungerar som en symbol för den fria tanken. Namnet pensé kommer från det franska verbet "penser" som betyder "att tänka".
 
Det finns många fler vackra vårblommor. Fråga de riktigt trädgårdsintresserade om tips, så kommer du att få en lång lista!
 
 
De stora och väletablerade blomsterförmedlare på nätet arrangerar vackra vårplanteringar och vårbuketter. Varför inte överraska någon när och kär med ett vårbloms-blomsterbud?
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Barnkläder som funkar i ur och skur
Spel från Alga på nätet
Därför bör du besöka en hemsida om shopping online
Televerket
Att handla klockor online