Du är inte inloggad.

Artikel

Allt om Edward Norton

 

Edward Norton kommer från Columbia där han föddes 1969, den 18 augusti. Han är idag inte bara skådespelare utan även filmregissör. Han har varit med i många år och gjort en mängd filmer. Bland annat i Amarican History X, Illusionisten och The Incredible Hulk. Han var även berättaren i Fight Club. När det gäller hand Regissörskarriär inleddes denna år 2000 när han var med och gjorde filmen Keeping the Faith. Som en tredje sysselsättning har han varit med och skrivit manus till en rad filmer, bland annat Frida, The Score och The Incridible Hulk.

Med en pappa som är miljörättsadvokat och en mamma som var engelskalärare kan det inte bli mycket annat än bra. Tyvärr gick mamman bort 1997 i en hjärntumör vilket såklart tog hårt på Edward. Hans uppfostran var ”Episcopal” vilket betyder att den tillhörde den protestanta kyrkan. Han gick på Yale och ägnade fritiden mycket åt tävlingssporten rodd. Han fick också ut Yale med en bachelor i Arts in History. Efter det hade han sin karriär i Japan där han jobbade åt sin farfars företag. Det ledde såklart till stor erfarenhet och att Norton nu kan prata en del Japanska, även om den inte är helt flytande. 

Edwards karriär inleddes när han flyttade till New York City och spelade på Off-Brodway teatern. Först tre år senare, 1996 spelade han sin första film som hette Primal Fear. Filmen handlar om en advokat som försvarar en ung pojke som är misstänkt för ett mord på en ärkebiskop. Hans största film är däremot utan tvekan American History X där han spelade Derek Vinyard. Trots att filmen var en av Edwards första omsatte den över 23 miljoner dollar. Han fick bland annat pris för bästa skådespelare för den filmen.

Edward Norton är en mycket jordnära kille. Han har gjort allt annat än låtit kändisskapet stiga honom åt huvudet. Han säger själv att den dagen han inte längre kan ta metron kommer han att få en hjärtattack. På fritiden flyger Edward mycket, han har en egen flyglicens som han gärna utnyttjar. När det kommer till Edwards kärleksliv finns det tyvärr inte lika mycket intressant att säga. Det märks att han är en målmedveten kille som fokuserar på jobbet. Han träffade sångeskan Courtney Love och därefter en skådespelerska som hette Salma Hayek. Mer dejtande än så verkade inte behövas förän han träffade sin kärlek Shauna Robertson som han i dagsläget är förlovad med.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vilket id kort företag brukar innebär höjd säkerhet
Förgyll hösten med de här tre fantastiska bokserierna!
Därför bör du läsa bilnyheter online
Porträttfotografering är något för alla!
Översättning är inte svårt