Du är inte inloggad.

Artikel

Att skaffa nytt jobb är ett jobb

 

Se på ditt sätt att skaffa dig ett nytt jobb som om du har startat ett eget företag hemma.

Bestäm dig för vissa tider då du jobbar med att skaffa dig ett nytt jobb. Mellan klockan så och så sitter jag vid min dator, ringer jag intressanta nyckelpersoner eller jobbar på hur jag presenterar mig på sociala medier. Se till att du inte blir störd under denna tid. Planera din tid och koncentrera dig så att du når resultat.

Detta är svårt och kan vara speciellt jobbigt om man som många gör i dag skaffar sig ett nytt jobb via sociala medier. Allt hänger så nära ihop med det privata. Det är lätt att hamna i att kommentera en massa privata diskussioner som man hittar på de sociala medierna i stället för att se sociala medier som en viktig och värdefull resurs för att skapa eller hitta ett nytt jobb. 

Ta pauser med jämna mellanrum. Skilj på avslappningstid och arbetstid och undvik att låta alla dina aktiviteter flyta ihop. Då har du stor möjlighet att lyckas.

Skaffa dig en avskild arbetsplats, helst ett eget rum. Om du inte har möjlighet till det kanske du kan ordna en egen hörna som du skiljer av med en enkel vikvägg eller liknande. Sätt upp en skylt med ”Stör ej!” Visa dig själv och de du har omkring dig att du menar allvar med att skaffa dig ett nytt jobb via sociala medier och med datorn som ett viktigt verktyg.

Gör så att din arbetsplats blir trevlig. Ha ordning och reda på dina papper, skaffa ett bra pärmsystem, se till du har bra file-system i din dator, rensa bort det som stör, både på ditt fysiska skrivbord och på ditt skrivbord i datorn. Där kan du samla värdefulla tips om att skaffa jobb via sociala medier.

Var tålmodig. Ditt resultat kan komma senare än du önskar. Det tar tid, ge inte upp. Var medveten om vad du siktar på. Utan ett väldefinierat mål och en tydlig strategi kommer du att slösa bort en massa tid i onödan på sociala nätverkstjänster.

Holger Wästlund

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Låna pengar 2018
Vad är factoring?
Få hjälp av specialister
Starta eget på nätet
Investera smart och slipp köpa på kredit