Du är inte inloggad.

Artikel

Smart gymutrustning på jobbet

 

Gymutrustning till jobbet är ingen dum idé. Hur ofta snackar man inte över eftermiddagsfikan om hur skönt det skulle vara med ett gym på arbetsplatsen? Alla nickar instämmande medan de tar en bit av fikabrödet. Träning och friskvård är något som intresserar de allra flesta och företag ser fördelar med att kunna erbjuda sin personal hjälp med träning. Av denna anledning är det ganska vanligt att kunna få rabatt på lokala gym via jobbet. Om man är en grupp på jobbet som kan se fördelar med att installera gymutrustning på arbetsplatsen så ska man ta chansen och göra detta.

Det blir en investering i allas hälsa och en rolig plats att umgås på. Man kan rent av skippa den där bullen med kaffet och köra ett pass på gymutrustningen istället samtidigt som man snackar om ditten och datten.

Plats för gymutrustning

Det första man måste tänka på är förstås var man kan installera gymutrustning på arbetsplatsen. Vissa företag har plats i källare, nära omklädesrum, eller där det finns förrådsutrymmen. Det är viktigt att man har god ventilation i det utrymme man vill skapa gym i. Ibland kan man lösa problem med plats genom att möblera om på ett kontor så att det utrymme som tidigare huserat en skrivare och papper kan fungera som gym och träningslokal.

Gymutrustning för fler

När man ska skaffa smart gymutrustning till jobbet så måste man förstås tänka på de olika intressen som finns. Den som kommer att ta hand om planeringen för gymmet kanske älskar stepmaskiner, men om majoriteten av kompisarna är mer intresserade av löpband så är det bättre att satsa på detta. Dessutom ska det finnas plats för styrketräning och viktiga redskap som träningsbänkar och vikter.

Då man först börjar använda sin gymutrustning på jobbet så ska man även ha en genomgång med samtliga anställda där man diskuterar hur maskiner och redskap ska skötas. Det är inte alla som har vanan inne, och om det svettas friskt utan att någon städar upp efter sig så blir gymmet snart en lokal för de som är utan luktsinne. Det kan också vara trevligt att komma överens om vilken typ av musik man ska spela i gymmet. Kanske blir det radio, men det viktigaste är att gymmet blir en trevlig plats för alla som vill ta del av det.

Träna när det passar bäst

Fördelen med gymutrustning på jobbet borde vara uppenbar, man kan ju träna när det passar bäst då redskapen finns i nära anslutning till arbetsplatsen. Om man börjar sin dag i gymmet på jobbet så mår man bättre och ett skönt träningspass kan vara det perfekta sättet att lämna arbetsdagen bakom sig på. Om man inte behöver köra till en annan adress för att träna så sparar man tid, och dessutom kan grupptrycket på jobbet leda till att man tar sig i kragen och tränar så som man bör.

Det är alltså läge att ta upp frågan om gymutrustning på jobbet vid nästa måndagsmöte. Troligtvis så är det många anställda som kan dra nytta av detta arrangemang, och allt som behövs är att någon tar upp frågan och startar projektet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Var kan man deffa?
Olympiatravet – Sista chansen på Solvalla på Lördag
FREESPINS FRÅGOR
Sportdryck för hela dagen
Hur många besök behövs hos en massör?