Du är inte inloggad.

Artikel

Värmen skapade förändringar i resetrenden

Nya trender brukar innebära nya resetrender, i år var vi sett en ökning bland weekend resorna och färre och färre har valt att åka på längre resor under sommaren. Detta har till största del orsakats av den värmevåg som påverkat hela landet under sommarmånaderna detta år. Rekord höga temperaturer har noterats över hela landet, främst har vi kunnat se en stor värmevåg över de södra delarna av Sverige, detta skapade ett ökat intresse för weekendresor inom landet i så väl juni-, juli- och augusti månad.

Resorna inom Sverige ökade under dessa varma månader medan det restes markant mindre till mer avlägsna resmål. Under sommaren 2014 kunde man tydligt se en ökad trend inom weekend-resorna som blev allt mer populära att boka via internet. Sidor som bland annat www.weekendpaketskåne.se/weekend rapporterade en ökning inom online-bokningen, antalet resebutiker har under de senaste åren minskat kraftigt i så väl småstäder som större städer likt Malmö och Helsingborg. Resebutikerna har svårt att konkurrera med online-bokningarna när det kommer till pris, detta på grund av höga hyror och personal. Idag väljer man att boka sin resa online till ett lägre pris istället för att besöka en byrå.

Fler stannar hemma

De som förr åkte på längre resor under sommaren har enlig mätningar stannat hemma för att ta till vara på den svenska sommaren oh istället valt att åka iväg över helgen. Fler och fler har med andra ord valt att spendera sommaren i trädgården tillsammans med familj och vänner. Troligtvis kommer detta dock inte betyda någon större förlust för resebyråerna runt om i landet eftersom fler kommer välja att åka iväg över jul och nyår. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att hyra semesterboende i Barcelona
Två slott i Skåne att gifta sig på
Ordna en lyckad tillställning i Helsingborg
Biluthyrning utomlands – saker att tänka på
Förbered dig inför vädret i vinter