Du är inte inloggad.

Artikel

Träna upp din benstyrka och kondition med en racecykel

Cykling är för många personer en komplett träningsform där man både tränar benstyrkan och konditionen på samma gång. Framförallt kvinnor vill gärna få fastare ben och rumpa och då är cykling en bra träningsform. Att man sedan bränner lite överflödigt fett på kroppen samtidigt som man formar sina ben/rumpa är ett stort plus i kanten !

Är man seriös med sin cykling så bör man skaffa sig en så kallad racercykel. Dessa cyklar är utformade så att man ska kunna cykla riktigt snabbt. Om konditionen ska kunna tränas måste man få upp hastigheten rejält. Detta lär inte bli några som helst problem med en sån här cykel.

Racecykeln är endast till för att köras på landsvägar (asfalt) och inte exempelvis grusvägar. Eller, det går att cykla på grusvägar men detta kan vara farligt. Däcken är nämligen väldigt smala och en lite för snäv sväng på en grusväg kan innebära att man trillar ganska lätt. De smala däcken är till för att hög hastighet ska kunna uppnås på landsvägar så min rekommendation är att du endast cyklar på sådana vägar.

En annan stor fördel med att cykla på en racercykel är att din kropp kommer tacka dig i framtiden. Cykling har bevisats vara en skonsam träningsform för dina muskler och leder. Jämför du t.ex med jogging belastar du dina knä varenda gång du sätter ner foten i marken. På en cyklel får dina knä jobba i en rund rörelse och på så sätt riskerar du aldrig att slita ut dig på samma sätt, förutsatt att du inte cyklar i för hög växel. Då blir det tyngre för kroppen och du riskerar förslitningsskador i framtiden.

Om du funderar på att köpa cykel, och kanske då en racecykel, så komme detta att vara en riktigt bra investering om du vill träna enkelt och skonsamt.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Varför har golfbollar små gropar?
Smart gymutrustning på jobbet
Fotboll & dess utrustning
Pingisracket
Bollar till racketsporter