Du är inte inloggad.

Artikel

Det är bra för hjärnan att lägga pussel!

Pussel är inte bara för små barn. Även vuxna kan se glädjen i att lägga pussel och utöver att det här är kul är det bra för din hjärna. Idag är många förvirrade av alla tankar som snurrar i huvudet. När det är mycket att stå i kanske du borde sätta dig ner en stund med pussel!

Bättre fokus med pussel

Saken är den att du fokuserar på ett alldeles unikt sätt när du lägger pussel. Det här är en lek som också utmanar din hjärna. Du ser på färger, mönster och former för att försöka hitta rätt bit. Det här kräver att du inte tänker på något annat. Det är faktiskt en form av mindfulness!

När du har lagt pussel en stund kan du känna det som att du har rensat hjärnan. I och med att du inte har tänkt på allt annat som vanligt har du låtit din hjärna vila. Det är mycket bra och något som kan göra att du tänker på ett skarpare sätt under resten av dagen!

Härligt för familj och vänner

När du har ett pussel igång har du en fin aktivitet för hela familjen såväl som för vänner som kommer och hälsar på. Istället för att alla sitter vid egen skärm med spel och film så sitter ni tillsammans runt ett bord och lägger pussel.

Pusselspel skapar gemenskap och är något som är bra för allas hjärnor. Barnen kan dra nytta av att fokusera på detta vis lika mycket som du gör. Så skaffa ett kul pussel och se till att ha ett bra bord för aktiviteten för att göra din egen och familjens hälsa väl.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Dejta en golfare
Onlinedating – del av en historisk utveckling
Isdubbar
Viktigt med kalastillbehör på kalas
Turism - saker att göra