Du är inte inloggad.

Artikel

5 enkla tips – så blir din bil skinande vacker

Det är egentligen aldrig fel att ha en skinande vacker bil – speciellt inte när våren börjar nalkas. Kanske känner du att det inte är kul att göra jobbet? Var lugn, vi ska visa att det faktiskt inte är så speciellt svårt att göra din bil till en riktigt vacker pärla. Din arbetsinsats behöver inte alls vara stor för ett skinande resultat. I värsta fall kan du förstås höra dig lokal när det gäller bilvård i Kristianstad, Malmö, Stockholm eller just din hemort. Låt oss här få chansen visa dig 5 enkla tips som redogör för några arbetsmoment som du kan utföra lätt som en plätt.

  1. Grundtipset – rätt produkter

Försök alltid att använda rätt produkter som alltid är har din bil som ändamål. Om du skulle använda andra rengöringsprodukter hemifrån kan de potentiellt ge olustiga skadar på lack och plåt. Exempelvis måste såpa rätt pH-värde och fönsterputs bör inte inneålla ammoniak.

  1. Jobba på med en plats med alla faciliteter

Om du t.ex. hittar ett ställe som faciliterar för bilvård, vilket bör inkludera högtryckstvätt och oljeavskiljare i avloppet. Det sistnämnda är ett allt strängare krav bland Sveriges kommuner idag som inte ser att kemikalier går förbi dagvatten orenade till svenska sjöar och vattendrag. Försök till varje pris hita en så kallad ”gör-det-själv-studio” för din bil. Det kanske tar lite längre tid att göra detta men lättare blir det garanterat att få din bil skinande rent.

  1. Var noga med spolningen!

Högtrycksvatten är ett måste, även om det kräver något mer energi. När du spolar din bil vill du få bort precis varenda liten smutsfläck. Se till att du hitttar alla hål där gruskorn och smuts gömmer sig – dessa måste rensas bort. Sitter de kvar löper du risk att få en repad lack när du använder tvättsvampar eller liknande i ett senare skede.

  1. Vaxning

När det är dags för vaxning av din bil måste du noga och omsorgsfullt välja rätt typ av vax. Valet av vax kan stå mellan mellan bilpolish (som innehåller lackrengöring och vax) eller hårdvax, det vill säga bilvax utan polish.

När du fördelar vaxet kan du använda en kudde i skumgummi eller en vanlig handduk. Använda milda rörelser. Använd inte för mycket vax eftersom detta blir problematiskt när det torkar ut.

  1. Fönsterputs

När du putsar fönstrena på bilen måste du också ha produkter som endast finns till för ändamålet. I synnerhet är det viktigt att de inte innhåller någon ammoniak som förstör aluminiulister. Använd gärna en mikrofiberduk för och använda inte för mycket rengöringsmedel – hellre för lite än för mycket. Ta alltid bort smutskanten som bildas längst upp på glaset.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vinsats – det enkla sättet att göra ditt eget vin
Unikt tillfälle att köpa elcykel med elfordonspremien
Att tänka på vid köp av husbil
Upplevelser i Göteborg
Sommarglädje