Du är inte inloggad.

Artikel

Historiens bästa spelkonsoler

Nedanstående artikel gör reklam för retroprodukter.se, som i sin tur gör reklam för diverse retrobutiker på nätet.

 

Väcks nostalgikänslan inom dig när du tänker tillbaka på tv-spelen du spelade under barndomen? Längtar du tillbaka till kvällarna då du spelade Sonic the Hedgehog på din Sega Genesis eller Mario Bros. på din Nintendokonsol med polarna? Många gamers känner samma nostalgi och därför har dessa och många andra äldre spelkonsoler fått ett stort uppsving under senare år. Tips om var du hittar de bästa retrokonsolerna finns på den här sidan.


Under den senare halvan av 1900-talet släpptes ett stort antal spelenheter som idag klassas som retrokonsoler. De första videospelen kom redan på 1960-talet, men det var inte förrän på 70-talet som tv-spelskonsolen som vi känner den idag föddes. “Magnavox Odessey” släpptes 1972 och blev först med att erbjuda innovationer som utbytbara spelpatroner och kompatibilitet med flera olika tv-modeller. Denna första moderna spelkonsol blev aldrig någon storsäljare. Ändå lade den grunden till senare banbrytande enheter som såldes i miljontals exemplar och som vi alla känner till idag:


  • Atari 2600

  • Nintendo Entertainment System (NES)

  • Super Nintendo Entertainment System (SNES)

  • Sega Genesis


Tekniken i dessa retrokonsoler kom senare att utvecklas och skapa nya förgreningar inom spelvärlden. De bärbara konsolerna är en av dessa kategorier och inom den finns flera produkter som idag är eftertraktade bland retrofantaster. Den populäraste av dessa är utan tvekan Nintendos “Game Boy” som i sin första version släpptes 1989. Att kunna få plats med alla sina spel i fickan var revolutionerande och konsumenter älskade bekvämligheten som den nya konsolen erbjöd. “Game Boy” dominerade sitt marknadssegment i över ett decennium, och kom totalt att sälja över 100 miljoner enheter.


Är du sugen på en av dessa eller någon annan spelkonsol? Skaffa en retrokonsol nu!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Baktillbehör till söta cupcakes
Egen almanacka
Batterier kan man inte ha för många av
Tre fördelar med internetdejting
Anordna nästa konferens i Landvetter