Du är inte inloggad.

Artikel

Spirulina - Superalgen för kroppen

Spirulina innehåller vitaminer B-1 (tiamin), B-2 (riboflavin), B-3 (nikotinamid), B-6 (pyridoxin), B-9 (folsyra), vitamin C, vitamin D, vitamin A och vitamin E. Det är också en källa av kalium, kalcium, krom, koppar, järn, magnesium, mangan, fosfor, selen, natrium och zink. Spirulina innehåller många pigment som kan vara till nytta och biotillgängligt .

 

Spirulina är också otroligt rik på kalcium med över 26 gånger kalcium i mjölk, vilket gör den utmärkt för barn, äldre och efter graviditeten.

 

  • Viss forskning har föreslagit att Spirulina kan vara till hjälp för personer med allergier och allergiska reaktioner.
  • Proteinet i Spirulina är mycket användbar och har ett proteininnehåll på mellan 50-61%
  • Spirulina kan binda med tungmetaller i kroppen och hjälper till att ta bort dem.
  • Spirulina kan öka fettförbränning under träning.

 

Hur man konsumerar Spirulina

Se till att välja ett spirulinapulver som är ekologisk, som andra kan vara kontaminerade eller har nitratföreningar som tillsatser. Den jag använder för närvarande kan köpas här och det är också det mest effektiva ekologiska Spirulina i pulverform jag har hittat.

 

Jag lägger Spirulina till mina smoothies varje dag och det är bäst att få i ca 2 teskedar per dag, och 2 eller flera matskedar under sjukdom. Det smakar hemskt men du kan även blanda in vatten och dricka direkt, även om många människor har problem med detta. Det är anti-inflammatoriska egenskaper har varit till hjälp för vissa med ledvärk eller andra typer av inflammation.

 

Försiktighetsåtgärder

Vissa personer med autoimmun sjukdom bör inte ta Spirulina. Om du är gravid, ammar eller har något medicinskt tillstånd, kontrollera med din läkare först!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bättre företagshälsa med vetetgräs
Shoppa apoteksvaror på nätet
Välja matcha te som är handplockat och ekologisk
Läkemedelsverkets beslut om CBD
Fördelar med att använda mineralsmink