Du är inte inloggad.

Artikel

Text och Webb

 

Det bästa innehållet håller hög kvalitet och uppdateras regelbundet

En gång i tiden så var det så att man kunde lägga upp vilket skräp som helst på en hemsida för att sedan med hjälp av nyckelord och länkar dra dit en massa intet ont anande surfare som var på jakt efter information. Att dessa besökare aldrig skulle komma igen var inte så viktigt eftersom tanken med det hela var att de skulle använda länkar på ens egen hemsida för att dra vidare. Rent skräp!

Idag fungerar text och webb annorlunda, tack och lov för det! Man kan inte längre lägga upp vilken text som helst och trycka in det ord man vill att folk ska finna ens hemsida med. Det här ställer högre krav på den som skapar en hemsida och det gör livet roligt för alla som uppskattar kvalitet online.

Numera så handlar text och webb om kvalitet. Man måste skriva med ett syfte och faktiskt leverera svar på frågor. Om svaret är ens egen produkt eller tjänst så gäller det att beskriva detta på ett sätt som både sökmotorer och människor gillar. Visst handlar det fortfarande om att jobba med nyckelord, länkar och annat SEO arbete, men det fina är att sökmotorer som Google numera kan avgöra om det man skrivit är mänskligt eller bara till för robotar.

Uppdateringar gillas också

En annan viktig aspekt av dagens text och webb är att regelbundna uppdateringar har blivit viktigare. Man kan inte bara lägga upp en statisk hemsida och förvänta sig att den alltid ska prioriteras av sökmotorerna för att den innehåller relevant information. Relevant information innebär ju för det mesta att man kommer med något nytt. Därför är det bra att jobba med en blogg eller ha någon sida på hemsidan där man lägger till ny information med jämna mellanrum. Detta gör att både folk och sökmotorer kommer tillbaka för att se vad som är nytt.

Om man inte själv kan skriva så kan man alltid be en duktig skribent om att göra det. Ge nyckelorden, det unika som ska framkomma samt hur lång texten ska vara och ge jobbet till någon som kan skriva. Glöm inte bort att människor även tycker om ljud och bild. Om detta tillkommer på  en sajt så blir den extra intressant att besöka och att återkomma till.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

4g – fjärde generationens teknik
Lär dig enkel sökmotoroptimering
Varför välja Joomla till företagets hemsida?
Hur du kontrollerar att ditt domännamn ger ditt företag ett försprång
Populärt med mobiltillbehör