Du är inte inloggad.

Artikel

Vad är ett webbhotell och hur fungerar det?

 

Ett webbhotell är ett företag som erbjuder en tjänst där kunder kan lägga upp deras hemsidor på webbhotellets servrar. En server är egentligen bara en helt vanlig dator fast med avsikt att vara igång dygnet runt. Webbhotellets server är sedan konfigurerad med bl.a. en webbserver för att det ska gå att ladda hemsidan i en webbläsare.

Ett webbhotell kan i normala fall ha hundra, om inte tusentals kunder på en och samma webbserver vilket framför allt speglar sig på det låga priset du betalar för ett webbhotellskonto. Även om servern står placerad i ett datacenter med bra ventilation, snabba och redundanta Internetuppkopplingar, och säker strömtillförelse så blir kostnaden mycket liten jämfört med om du själv hade behövt investera i allt det.

I paketet ingår dessutom E-post och vanligtvis även databas. Det gör att du kan ha en egen e-postadress med eget domännamn (ditt.namn@din.domän.se) och databasen gör att du kan skapa dynamiska hemsidor där innehållet sparas i en databas (t.ex. en blogg).

- Läs mer om hur ett webbhotell fungerar.

Vad innebär detta för mig som kund?

När du beställer tjänsten från ett webbhotell får du också möjligheten att registrera ett helt eget domännamn för din hemsida. När beställningen är gjord och betald får du tillgång till ditt webbhotellskonto.

Webbhotellen tillhandahåller vanligtvis en mycket enkel kontrollpanel där du kan administrera allt som har med din hemsida och domän att göra. Ta tar inte många minuter att lägga till en ny e-postadress för ditt domännamn och vanligtvis finns där en avdelning som gör att du kan installera populär mjukvara som Wordpress och Joomla med bara ett fåtal musklick.

Du kan givetvis också ladda upp din hemsida själv med hjälp av en filhanterar i webbläsaren eller genom FTP.

Om du vill köpa ett webbhotellskonto så hittar du bra svenska webbhotell på www.webbhotelllista.se


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Effektiv annonsering med Google Adwords
Vad är Lokal (SEO) Sökmotoroptimering?
Stationär speldator
Blogg Awards 2012
Tjäna pengar på internet