Du är inte inloggad.

Artikel

Varför bra ytterdörrar är viktigt

 

Val av ytterdörr

 

Riktigt bra ytterdörrar är viktigt för personer som ställer krav på dörrens utförande och uppbyggnad. Både i form av design och funktion. En riktigt bra ytterdörr kan ha funktioner som gör att den låser sig själv efter valfri tid, exempelvis 1 minut. På så sätt kan man vara säker på att dörren till huset alltid är låst. Vem har inte någon gång glömt att låsa ytterdörren?

 

Typer av ytterdörrar

Vanliga ytterdörrar till hus och bostäder delar generellt in i två olika genrer. Med och utan glas i dörren. Förutom dessa egenskaper har ytterdörrarna alltså ha olika funktioner och finesser. Auto-lås, kodlås och nyckellösa system blir vanligare i Svenska hus och hem. Beroende på personligt tycke och eventuellt geografisk position kan en dörr med extra säkerhet vara passande. Köp en inbrottssäker ytterdörr och få både extra trygghet och ett ökat värde på huset. Dessutom kan eventuellt försäkringspremierna bli lägre om ditt hus har en inbrottsäkrad dörr med extra tålighet.

 

Designade ytterdörrar

En riktigt snygg husdörr kan göra väldigt mycket för det allmänna intrycket av bostaden. En designad ytterdörr behöver inte vara så mycket dyrare än en dörr i lågprissegmentet. Här gäller även samma princip som vid insättning av säkerhetsdörr, alltså att värdet på huset ökar. Detta bör räknas in i den totala kalkylen för dörrbytet. Om ditt hus är nybyggt eller precis på väg att byggas rekommenderas det att se över hela utbudet av ytterdörrar för att se om det finns någon extra vacker dörr som skulle kunna vara värd att lägga några extra tusenlappar på.

 

Miljövänliga dörrar

En miljövänlig dörr är helt enkelt en dörr som släpper ut så lite värme som möjligt från huset. En dålig ytterdörr kan släppa ut stora mängder av värmen som du samlat i huset. Vilket alltså blir kostsamt i längden. Lycka till med dörrbytet!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Malmö
Skålhandtag för den lantliga stilen
Soffbordet i fokus
En personlig canvastavla är bästa presenten
Viktigt att tänka på vid takbyte