Du är inte inloggad.

Artikel

Vart man kan köpa metall rör och annat material för att skapa kreativt pyssel

Att jobba med olika typer av metaller när det kommer till pyssel och hemmafix är otroligt populärt. Det går att skapa i princip vilken stil som helst tack vare de olika metallarnas utseenden och de är även olika mjuka vilket gör att de passar för en mängd olika ändamål. Kanske vill du bygga en hållbar hylla med järnrör, eller en vacker ljusstake gjord av kopparrör?

 

Exempel på pyssel

 

Som sagt så kan du skapa i princip vad du vill med metallrör. Välj den typ av metall och storlek på rör som passar just ditt projekt. En kul idé som både är fin att ha hemma och som är en utmärkt gåva att ge bort till någon du tycker om är ett vackert kakfat. Då behöver du köpa ett aluminium metall rör, fat i tre olika storlekar, en liten bit gängad M4-stång, en dekorativ knopp som du kan gänga fast på toppen samt en mutter med bricka. Du börjar helt enkelt med att borra håll i mitten på respektive fat. Se till att borra på ett stabilt underlag så att inte fatet glider undan. Se till att borra ett tillräckligt stort hål för M4-staven att få plats. Sedan sågar du aluminiumröret i tre bitar som är så höga som du önskar att ditt kakfat ska vara. Ta den lilla muttern och skruva fast den på den nedre änden av M4-stången, trä på den tillhörande brickan och för sedan dit det stora fatet som ska sitta längst ner. Fortsätt genom att montera dit en bit av ditt metallrör, och fortsätt sedan med det mellersta fatet och ännu en bit rör för att sedan avsluta med det minsta fatet högst upp med tillhörande metallrör i aluminium. Om du planerat att köpa järn metall rör fungerar det självklart också. Avsluta med att skruva fast den lilla knoppen på toppen. Skruva åt ordentligt så att du får ett stabilt och säkert kakfat. Klart!

 

Även användbart för hemmafix

 

Hos Materialbutiken hittar du allt mellan himmel och jord. Oavsett om du är en händig hemmafixare eller en kreativ pysslare kommer du att kunna hitta olika material, färger och smarta prylar. Företaget har dels en fysisk butik på Folkungagatan i Stockholm, men du hittar dem också online på materialbutiken.se. Här kan du självklart köpa metall rör i olika material så som järn, aluminium, mässing och koppar. Koppar har kommit att bli otroligt populärt att jobba med när det kommer till hemmafix och olika byggprojekt. Låt kreativiteten flöda och låt dig inspireras av alla material och former som finns att hitta i butiken.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Rätt kvalitet och verktyg
SP Fönster
Fördelar med fackförbund
Få ordning på röran och investera i bra interiörställningar för budbil
Att tänka på vid flyttstädning