Du är inte inloggad.

Artikel

Att bleka tänderna

Tandblekning är något som blivit allt mer vanligt att man tar sig till. Ett vackert leende är verkligen en självförtroendeboost som gör att många mår bättre med sig själv. Man kan bleka tänderna på ett antal olika sätt, men att rekommendera är att du tar dig iväg till en tandläkare och får rådgivning och hjälp att faktiskt se att dina tänder är friska och klarar av en tand blekning. Det samlade intrycket bland fackfolk är att tandblekning inte ska utföras utan en tandläkares rådgivning.

Vad gör att tänderna blir missfärgade?
Det finns många olika anledningar, men oftast ligger det i kosten, dåliga vanor, mediciner och i vissa fall sjukdomar. Det vanligaste är dock kosten; kaffe, te, vin, läsk, vissa kryddor, blåbär m.m kan i större mängder göra tänderna missfärgade. Undvik självklart tobak då cigaretter och snus är riktiga bovar för tänderna och munnens utseende och hälsa.
Värt att känna till kan vara att man faktiskt föds med olika vithets grad på tänderna. Vissa personer har helt enkelt mindre vita tänder.

Vad gör en tandblekning?
En (professionell) tandblekning är en process som bleker dina tänder från emaljen till dentinet. Denna tar bort de missfärgningar man kan ha ådragit sig. Återigen vill vi påpeka att absolut bäst är att göra denna typ av behandlingar hos tandvården då du kan skada dina tänder om du är oaktsam och gör det hemma.

Om du bor i Kista, Akalla eller Sollentuna är Akalla tandläkarpraktik ett jättebra alternativ för tandläkare.

Det finns så klart fler tandläkare Kista att välja på, men varför inte välja en mindre klinik med god bredd och kunskap? Utnyttja din tandläkares kunskap!
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Ta hand om din tarmflora
Varför ska jag ha en personlig tränare?
Därför ska du inte borsta tänderna!
Bättre företagshälsa med vetetgräs
Få koll på din kropp med hjälp av hårmineralanalys