Du är inte inloggad.

Artikel

Fördelar med att detoxa din kropp

Är detox verkligen bra för dig? Det finns en stor mängd information och rekommendationer för detox vilket kan göra det förvirrande om vad det egentligen är och vad en detoxkur skulle innebära för dig. Även om det är möjligt att få biverkningar så är fördelarna och effekterna ofta värt det. Vi har beskrivit några av de fördelar du kan förvänta dig genom att göra en utresande behandling och öka ditt välmående.
1. Ökar din energi

Många detoxprogram gör att man känner sig mer energisk. En avgiftning renar kroppen från gifter och slaggprodukter. Genom att minska på socker, koffein, transfett, mättat fett och ersätta dem med färsk frukt och grönsaker, kommer du att få en naturlig energikick och detoxande effekt. Det är viktigt att dricka mycket vatten under din detox för att stärka kroppen. Ett ökat intag av vatten kan också vara en källa till ökad energi om du normalt inte får tillräckligt med vatten under hela dagen.

 

2. Rensa kroppen på gifter

Den största sak som avgiftning hjälper till med är att låta kroppen att göra sig av eventuellt överskott avfall  och slaggprodukter. De flesta detox program är utformade för att stimulera kroppen att rensa sig själv samtidigt som det hjälper till att rena levern, njurarna och tjocktarmen. Rengöring av tjocktarmen är en viktig del av en avgiftningsprocess eftersom dessa gifter kan ha en stor negativ påverkan på kroppen.

3. Ökad viktminskning

Det är lätt att se hur en detox diet skulle få dig att gå ner i vikt på kort sikt då att detoxa kroppen ökar förbränningen då vår kropp renas och gör sig av med gifter. Få ut maximalt resultat av din viktnedgång genom att kombinera din detoxkur med bra kost och regelbunden motion.

 

4. Stärkt immunförsvar

När du detoxar kroppen bidrar detta till att öka ditt immunförsvar eftersom du kommer att kunna ta upp näring så som vitamin C bättre. En detox hjälper lymfsystemet som spelar en stor roll i att hålla dig frisk. Många detoxprogram fokuserar också på lätta övningar som bidrar till att cirkulera lymfavätska genom kroppen och hjälper på så sätt till med att stärka immunförsvaret.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Kan man göra något åt mörka ringar under ögonen?
Varför ska jag ha en personlig tränare?
5 stiltips till vårkläderna
Microneedlingbehandling
Håravfall och hårtransplantation