Du är inte inloggad.

Artikel

Ballerina – ett ord med flera betydelser

Detta inlägg gör reklam för sidan ballerinor.se

 

Vad tänker du på när du hör ordet ballerina? Själva associerar vi till tre saker;

 

  1. Kaffe o. fika med de där goda, runda småkakorna, fyllda med en god kräm…

 

  1. Dansare: Vi ser också prima ballerinor framför oss när vi hör ordet. Graciösa balettdansöser som rör sig smidigt och vackert över dansgolvet. En ballerina är en klassiskt skolad kvinnlig dansare. Män som utbildat sig på samma sätt kallas kort och gott för balettdansörer. En grupp dansare som dansar balett ingår i en balettensemble, ett balettkompani eller en balettrupp. Det finns också en dansk-amerikansk film från 1965 med namn Ballerina.

 

  1. Skor: Ballerinor är också ett annat ord för ballerinaskor. Dessa lågskor med mycket låg klack (om någon alls) är oerhört populära. Man kan väl beskriva den här typen av skor som pumps utan klack, ofta med rundad tå (i motsats till pumpsen som ofta har spetsig tå). Skorna är säkert en vidareutveckling av balettdansösernas och balettdansörernas låga, mjuka dansskor som har snörning upp på vaderna. En del ballerinaskor har också snören som går upp en bit på benen, men de flesta skor av denna typ är enkla, platta skor, med en klack på max 1,5 cm. En del modeller har ingen klack alls. Många skor i ballerinastil dekoreras med små rosetter, snören, spännen eller andra dekorationer.

    Ballerinaskor passar till både fest och vardag. En snygg ballerinasko matchar både en prestigelös fritidsklädsel och en festligare outfit.

    Ballerinor finns i damstorlekar och barnstorlekar. De flesta skoaffärer på nätet erbjuder ballerinaskor. Några utvalda tips om butiker som säljer ballerinor online finns på den här sidan.

 

Källor: wikipedia

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Baseboll säsongen drar igång igen
Vinterdäck eller sommardäck
Tips på presenter till flickvännen
Klänningar för varje tillfälle!
Världens längsta man genom tiderna