Du är inte inloggad.

Artikel

Behöver du hjälp att planera festen?

Att planera en fest är inte alltid så enkelt som man kan tro, beroende på festens storlek och tema så kan det vara mycket man behöver tänka på inför. Inför högtider eller temafester så som kräftskivor och midsommar är kanske inte maten det stora problemet, kräftorna är ju självklara och på midsommar är det sill och potatis för att generalisera det en aning. Dock kan det vid dessa tillfällen vara kul med något extra, så som ölspel, partylekar eller kanske snapsvisor.

Spel till festen

Det har länge varit populärt att leka partylekar till midsommar, allt ifrån att kasta ägg till att äta marshmallows. Det är denna typen av lekar som uppskattas under dessa högtider och bör alltid vara med i planeringen. Ölspel och andra sidan, kanske mer passar in för den yngre generationen festdeltagare. På förfester eller privata tema fester bland yngre har de länge varit populärt att spela ölspel. Det finns mängder med populära ölspel så som det klassiska ölspelet, ring of fire, fuck the dealer och många mer. Beroende på sällskapet och vilket tema man har på festen så kan det i bland passa bra med något av alla populära vuxenspel. Dessa finns som både brädspel, kortspel, tärningsspel och mycket mer.

Sånger för festen

Sånger har länge varit populärt och inte minst vid fester. Då talar jag framförallt om snapsvisor. Snapsvisor finns i alla melodier och texter, från rumsrena vitser till mer underbältet humor. Det är dock något som ofta uppskattas och bör planeras in vid högtider som midsommar och vid kräftskivor. Det finns en hel del snapsvisor som är anpassade till just dessa högtider.

Som en liten sammanfattning så behöver det inte vara så svårt att ställa till med en lyckad fest. Så länge du har lite koll på deltagarna och temat på festen. Men med partylekar, snapsvisor god mat så kommer du riktigt långt.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Modern Foto Framkallning
Ädelstenar
Vackra tårtdekorationer för bröllop
Kan du byta ut bilen mot cykel?
Mästarnas mästare