Du är inte inloggad.

Artikel

4 smarta tips när du ska köpa en begagnad husbil!

Fler och fler upptäcker bekvämligheten med en husbil, det är en otroligt härlig uppfinning att vara på resande fot med. I takt med att intresset växer gör intresset för begagnade husbilar detsamma, vilket inte är så konstigt då priserna såklart är betydligt mer pressade än om man skulle köpa en splitter ny. Det gäller dock att välja med omsorg och tänka efter så att man inte kastar sig på första bästa (första bästa är sällan ens det första bästa, trots allt).

Här nedan kan du läsa några tips när du ska kolla på begagnade husbilar.

Fundera över storlek
Det kan vara lätt att falla för utseendet och funktionerna, men glöm inte att tänka på utrymmet och storleken i allmänhet! Ska du oftast färdas ensam är det kanske inte nödvändigt att köpa en som har plats för en hel familj då detta antagligen lagts på i priset. Liksom man inte bör köpa en husbil med endast en bädd om man ska ta med sig hela släkten ut på en tripp.  

Kontrollera funktioner och skick
Gör en noggrann säkerhetskontroll utanpå, kolla belysningar, speglar, lås, dörrar, däck, o.s.v. En vanlig bilkoll helt enkelt! Även själva insidan, boendedelen. Kylar, lampor, vattenpump, lås, värmare. Kontrollera sedan så att det inte finns någon fuktskada eller tendens till rost någonstans. Glöm heller inte motorhuven!

Bestäm en budget
För din och din ekonomis skull är det ibland bra att bestämma en budget redan från början och såklart även stå fast vid den. När man väl är och väljer och vrakar kan det annars vara svårt att motstå onödiga extrafunktioner (därmed även extrakostnader).

Glöm inte att provköra…
…även om allt ser bra ut på ytan! Var på den säkra sidan så att du inte får en otrevlig överraskning när pengarna redan är överförda till säljarens konto och affären är avslutad.

Om du letar efter en begagnad husbil till rätt pris kan du söka efter detta här: http://www.finbil.se/husbilar-till-salu/


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bröllopsbubblor till bröllopet
Historiens bästa spelkonsoler
Grilla som en kung i sommar
PÅ RESA MED FAMILJEN ELLER VÄNNERNA? NÅGRA TIPS NÄR DU SKA BOKA HOTELL I MALMÖ
Slitsamt klimat ställer krav på friluftskläderna