Du är inte inloggad.

Artikel

De 3 bästa hälsofördelarna med organisk öl

Organisk öl blir en alltmer populär dryck bland hälsomedvetna öldrickare. Denna öl, såsom annan organisk föda kommer med flera fördelar. De är gjorda från organiska ingredienser, vilket betyder inga bekämpningsmedel. Det finns också likheter i hur organisk och vanlig öl bryggs. Skillnaderna mellan dessa öler dock är vad som gör de organiska alternativen intressanta.

1. Bryggd med organiska ingredienser

Organisk mat väljs oftast på grund av dess ingredienser de är tillagade med. Dessa ingredienser är framodlade utan några bekämpningsmedel, och detta är en av hälsofördelarna med dessa livsmedel. Dessa födoämnen och dryckval är också producerade med organiskt odlade produkter. Detta är en annan sak som gör dem unik och naturliga.

Organisk öl är bryggda från organiskt framodlat korn, humle, och andra ingredienser. Många bryggerier tror att dessa organiska ingredienser producerar fram bättre smak. Traditionellt så använder bryggerier flera saker kombinerat vid bryggning av deras drycker. Detta inkluderar inte bara bekämpningsmedel, men också andra inblandade kemiska komponenter. Kemikalier kan ett antal olika inverkningar på kroppens funktioner.

2. Bättre matsmältning av ölen

Matsmältning spelar en stor roll vid intag av mat eller drickandet av något födoämne. En av de fantastiska hälsofördelarna med organiska födoämnen är den förbättrade matsmältningen. Organisk öl bryggas på ett sätt som förbättrar matsmältningsprocessen. Tack vare bristen av gifter i dessa öler, så går matsmältningen mycket bättre.

Levern är väldigt mångsidig under matsmältningen. Dricker du organiskt öl tär det mindre på levern. Dessa öler bryggs utan de skadliga kemikalierna som deras motparter annars inkluderar. Detta gör dem inte bara bättre för matsmältning, men kroppens övriga funktioner med. Traditionell bryggd öl ”sliter” mycket hårdare på kroppen. De produceras på ett sätt som kräver mer av levern.

3. Näringsfördelar

Många människor är inte medvetna om näringsfördelarna som finns i organisk öl. Dessa unika egenskaper i ölen har många hälsofördelar tack vare deras produktionsstil. Näringsfördelarna hos dessa öl finns tack vare deras organiska ingredienser. Kroppen kan också absorbera mer näringsvärde tack vare bristen av gifter. Organisk öl innehåller generellt en stor mängd av vitamin B6. Denna vitamin är extremt viktig för kroppen.

Dessa öler är också en bra källa för flavonoider, vilket finns i korn och humle. Flavonoider kallas också för bioflavonoider. Detta erbjuder en kombination av vitamin P och citrin. Man tror att dessa komponenter har en antiallergisk och antiinflammatorisk effekt. Deras naturliga komposition är mycket förmånlig för kroppen.    

Läs mer om olika typer av öl på Ölprovning Stockholm 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Kära restaurangägare - kaffet ska smaka gott
Catering i malmö - Wraps och sallader
Kaffeautomater i Eskilstuna
En guide för privat buteljering av fin whisky
Aktiebolaget Nigab