Du är inte inloggad.

Artikel

En kopp espresso

En kopp espresso kaffe är oftast en ren njutning om den är tillagad på rätt sätt. 

Det finns ett flertal sätt att på eget sätt att framställa en ”fusk” espresso. 
För det första måste man hitta ett bra kaffe som innehar en härlig beska som slår till i slutet av smaken. Den beska smaken som sticker till beror på den robusta bönan som har en beskare eftersmak och som ofta anses vara en ”fulare” böna än arabica bönan. 
 
Den robusta bönan har egenskaper som gör att den passar perfekt tillsammans med arabica bönan när man suktar efter en espresso. Robusta bönan har en bitter och syrlig smak. Tillsammans med arabiva bönan som är smakrikare och mildare i sin smak kan man framställa en bra espresso. 
 
Siktar man på att göra en egen espresso hemma finns det några bra kaffetillbehör att välja på.
 
Mokabryggare
Är något av den italienska stoltheten. Skapades av den legendariska Alfonso Bialetti. Finns idag ett flertal olika märken och design. I en mokabryggare önskar man ett finmalet kaffe då vattnet skall pressas igenom kaffet. En mokabryggare kostar inte speciellt mycket.
 
ESE pods
Detta är inte en fusk sätt av göra espresso så kommer egentligen under fel kategori. Är det perfekt sättet att göra en kopp riktigt gott espresso kaffe. Kostnaden för en ESE pod brukar hamna runt 3-4 kr. Finns väldigt få svenska företag som tillverkar detta. I Italien är detta dock en stor produkt. Samtidigt som försäljningen av kapslar ökar så kommer även försäljningen av dessa pods att öka. Fungerar som en kapsel till maskin. Med ESE pods uppnår du på närmsta sätt en perfekt kopp espresso. ESE pods är ett finmalet kaffe som är packat i 7gram. Att det just är 7 gram finpackat kaffe är pga detta är nivån som passar perfekt för just en väldigt god espresso. ESE står för Easy Serving Espresso. Vill du lära dig mig om ESE pods?


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

De 5 bästa pasta carbonara restaurangerna i Rom
En guide för privat buteljering av fin whisky
Hos Pelle
ESE pods och annat roligt
Aktiebolaget Nigab