Du är inte inloggad.

Artikel

En heltäckningsmatta är inte sunkig!

Det var länge så att folk ryggade tillbaka för konceptet heltäckningsmatta med motivationen att det här är ett sunkigt golv. Och det är klart. Om du har en typ av matta på golvet som snabbt blir dammig och smutsig och är svår att hålla ren är det ju inte så fräscht.

Men dagens heltäckningsmattor ser inte ut på detta vis. Faktum är att det inte alls behöver bli smutsigt eller ofräscht trots att det inte går att plocka ut mattan och tvätta den.

Moderna material i heltäckningsmattor

Idag är heltäckningsmattor gjorda av plastmaterial som håller måttet. Det här är plaster som känns som tyg. De är mysiga att gå på och upplevs inte som plastiga. Men plast är det ändå och det betyder att det är hur lätt som helst att hålla rent. Mattan tål vatten och spill och blir inte sunkig!

Rätt färg får betydelse

En annan sak som kan bidra med en bättre känsla trots att det spills och mattan nöts är färgen på den. Om det går att välja ett mönster eller en färg som gör fläckar mindre synliga är det klokt. Detta särskilt i hem där barn och djur lever sina liv.

Slitstarka material är också ett plus

En annan sak som gör dagens heltäckningsmattor till bra val är materialet de är gjorda av. Plasten är inte bara smart med tanke på rengöring. Det här är också något som minskar risken för att mattan ska slitas ut i förtid. Då ser det fräschare ut och det blir absolut hygieniskt och trevligt med en heltäckningsmatta!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Markarbete Stockholm
Byggprojekt under semestern
Flyttstädning Stockholm
Takläggare Stockholm
Verner Panton