Du är inte inloggad.

Artikel

Hållbara och miljövänliga logistikprocesser: Ecopack är lösningen

När ert företag behöver spara utrymme, dra ner på kostnaderna och vidmakthålla er miljövänliga profil är pallboxar av modell Ecopack det självklara materialvalet. Mycket kan sägas om denna enkla produkt som på ytan inte ser ut att skilja sig nämnvärt från andra behållare i EURO- eller ISO-segmentet. Men skillnaden finns i detaljerna.

 

En pålitlig produkt för det ekologiskt medvetna företaget

Förpackningslösningen Ecopack är garanterat framtagen ur 100 % återvinningsbara material. Denna försäkran är extremt viktig för företag som sätter en stolthet i sin miljövänliga inställning. I dagens ekonomi är detta en viktig punkt som kan bli avgörande mellan konkurrenter.

 

Såväl privatpersoner som företagskunder kräver allt mer av de verksamheter som de väljer att göra affärer med. De söker starka och pålitliga affärspartner som har en etisk filosofi och blicken riktad mot hållbar tillväxt för både miljön och ekonomin. I detta sammanhang är Ecopack-boxarna ett starkt argument som talar till er fördel.

 

Vad utmärker Ecopack-pallboxarna från liknande produkter?

Frågan är befogad: Ecopack-boxar är ju inte den enda typen av förpackningslösning som är tillverkad i återvunnet eller återvinningsbart material. Så på vilket sätt är de annorlunda? Allt handlar om den innovativa modulära designen. Ecopack-boxarna består av:

  • En spårförsedd pallbas för smidig hantering med gaffeltruck och automatiserad lossningsutrustning;
  • Hopfällbara väggar med en unik hylsdesign som gör det enkelt att lasta och lossa. De hopfällbara hylsorna finns antingen i ett M-format eller Z-format fällsystem;
  • Ett bastant pallock med låsflikar som säkrar och skyddar innehållet i Ecopack-boxen.

 

Denna extremt modulära design möjliggör en stor bredd av skräddarsydda lösningar och smidig återanskaffning av defekta delar utan att man behöver köpa en helt ny produkt. Med tanke på den konstanta strävan efter att minska kostnaderna och utgifterna på en konkurrensutsatt marknad är detta en styrka som inte bör förbises.

 

En pålitlig och långsiktig förpackningslösning för alla branscher

Den hopfällbara Ecopack-pallboxen som erbjuds av Logistic Packaging är en stabil och pålitlig återvinningsbar förpackningslösning som kan användas inom fordons-, textil-, distributions, tillverknings- och budbranschen. Den erbjuder generöst med förvaringsutrymme och en lastvikt på upp till 350 kg trots sin relativt låga vikt (under 40 kg).

 

En annan viktig egenskap hos Ecopack-boxarna är deras mångsidighet och möjlighet att anpassas efter olika behov. Denna återvinningsbara pallcontainer kan utrustas med:

  • En bastant basplatta för ökad lastvikt och kapacitet att bära tunga laster;
  • Olika konfigurationer av avdelare och separatorer som maximerar utnyttjandet av produktutrymme;
  • E-CAP-system för vattentät låsning av locket;
  • Etikettfickor för snabb identifiering av innehållet.

 

Ecopack-boxarna är dessutom utformade så att ni kan marknadsföra och öka exponeringen för ert varumärke – de finns i en rad olika färger och kan förses med er logotyp och ert företagsnamn. Det innebär att inte enbart kan ni leverera era produkter på ett kostnads- och logistikeffektivt sätt, utan därtill stärka kundlojaliteten genom att leverera era varor i ett eget emballage.

 

Allt det ovanstående är anledningar till att Ecopack-boxarna är förstavalet för företag som tar sitt engagemang i en miljövänlig och hållbar tillväxt på största allvar och uppvisar detta åtagande i allt de gör.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Future Eyewear Group Sweden AB
Laga rutan – billigare än byte av bilglas
Dörrhandtag för alla smaker
En härlig morgon i Italien
Priser på batterier samt prestanda