Du är inte inloggad.

Artikel

Horoskopets historia

Spådomar av olika slag har existerat nästan lika länge som människan. En väldigt tidig metod att göra en spådom är att använda sig av stjärnorna.

Att se upp mot himlen för att försöka förutspå vår framtid är något man gjort nästan överallt på jorden. Varför det är så är ganska lätt att förstå när man tittar upp mot himlen en stjärnfylld kväll.

Precis som de gamla grekerna använde sig av orakel för att avgöra om de skulle gå ut i krig eller ha fred, så har många civilisationer använt sig av stjärnorna istället. Man har hittat tecken på att man använt sig av astrologi i Mesopotamien ca 3000 år f.Kr.

Både Copernicus och Gallileo trodde på och använde sig av astrologi.

Inom astrologi så försöker man läsa framtiden, eller den närmsta framtiden genom att studera stjärnorna. Vad man kommer fram till enligt denna uträkning är själva horoskopet. Det beror på hur planeterna var positionerade när du föddes. Om du är nyfiken på ditt dagshoroskop kan du kolla det här.

Det är zodiaken som ligger till grund för våra horoskop, som du ofta ser i dagstidningar etc. Den är uppdelar i 12 delar, och vilken del du hör till bestämmer din personlighet och din framtid.  Det vi ser i dagstidningarna är väldigt förenklat, och själva astrologin är mycket mer komplicerad än så.

Enligt astrologin så är du inte ”slav under horoskopet”, du kan alltså själv också påverka vad som kommer hända i din närmsta framtid till viss del. Men du kan kanske inte förändra allt.

Det är inte alla som tror på horoskop, men trots det så läser de flesta av oss ändå horoskopen ibland, om inte varje dag. Spådomar i olika former fortsätter att fascinera oss trots att vi anser oss vara väldigt förnuftiga och vetenskapligt inriktade nu för tiden. På www.horoskoper.net kan du läsa mer om horoskop.

 

 

 

 

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

4 smarta tips när du ska köpa en begagnad husbil!
Kan man tvätta dockor i tvättmaskin?
Lamborghini i fokus - konflikten som gav Miura livet
Sportbar vasastan
Vi köper din bil inom 24 timmar!