Du är inte inloggad.

Artikel

Rubiks Kub - fortfarande populär

Rubiks Kub är ett pusselspel nästan alla känner till, det har funnits sedan lång tid tillbaka i tiden och verkar aldrig tappa populäritet. Pusslet går ut på att man ska få kuben, som oftast är uppdelade i 27 mindre kuber, att få sidorna att helt fyllas av samma färg. För er som har testat vet ni att det är lättare sagt en gjort. 
 
Man måste dock inte vara ett geni för att lösa rubiks kub. Det räcker att man har ett hyfsat minne och är lite envis. Det går nämligen att memorera vilka dragningar man ska göra för att lösa kuben. Det är faktiskt ganska svårt att klura ut hur Rubiks Kub ska lösas, även om det är möjligt för riktigt klipska personer. 
 
Det finns flera olika varianter av kuben, vilket gör att de flesta inte tröttnar, i alla fall inte i första laget. De svårare kuberna är uppbyggda av fler än 9 småkuber per sida, kanske 16 eller 25. Ju större kuben blir, desto svårare är den att lösa. Det finns även mindre kuber, exempelvis 2x2 som är betydligt enklare än 3x3. Men ett varningens finger till den lilla kuben, den är faktiskt svårare än den ser ut. 
 
Sugen på att köpa rubiks kub nu när du hört lite om den? Den kostar inte särskilt mycket men var säker på att du köper ett original. Det är viktigt för att Rubiks Kub inte ska gå söder efter ett antal vridningar. Lycka till! 

Om du har tänkt slå ett rubiks kub rekord behöver du träna många många timmar. Att lösa kuben under 10 sekunder kan verka helt vansinnigt i början men det är faktiskt möjligt. Tro det eller ej.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Våren
Sälj bilen redan idag
Vårfest med tema
Viktigt med kalastillbehör på kalas
Slangbellsskytte en rolig hobby