Du är inte inloggad.

Artikel

Hyra husbil privat i sommar?

För många kanske denna semester ter sig lite annorlunda, jämfört med många andra semestrar man har haft genom tiderna. Coronaviruset har dessvärre satt stopp för det mesta, men inte alla semesterplaner behöva kastas över bord. Det har blivit oerhört populärt att semestra på hemmaplan i år, det vill säga inom Sveriges gränser, och många tar sig då nöjet att skaffa en husbil att åka runt i och besöka vårt vackra land.


En husbil är som ordet antyder ett litet hus i miniatyr som är påbyggt bak vid en bil. Man kan säga att husbilen i dag på många sätt ersatt husvagnen, även fast husvagn fortfarande är populärt. Med en husbil vinner man dock många fördelar eftersom du då hela tiden har bostaden med dig på vägarna. Du kan enkelt stanna till på en parkering eller rastplats och sova. Det kan bli svårare med en husvagn som måste ställas av och parkeras.


Att köpa en husbil kan dock bli dyrt och i synnerhet om man saknar egna ekonomiska medel. Då kan man bli nödgad att ta ett lån helt enkelt. Att hyra en husbil kan då vara ett bra alternativ. Den privata uthyrningsmarknaden i Sverige växer dessutom så det knakar och detta är självfallet bra för den som önskar hyra en husbil för den som vill hyra ut sitt husbil.


Marknaden har tack vare att privatpersoner även hyr ut sina husbilar öppnat upp för en mer rimlig prissättning. För bara några år sedan var det mycket dyrare att hyra husbil än det är i dagens läge tack vare att fler privatpersoner hyr ut sina husbilar.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Weekendpaket i herrgårdsmiljö populärt
Välj rätt sommardäck med däck från Nokian
Resa til Rom
Thailand kan du resa billigt till
Alpresor – Stor variation och prisvärdhet