Du är inte inloggad.

Artikel

Plåtskyltar med retromotiv

Nedanstående artikel gör reklam för retroprodukter.se som i sin tur gör reklam för diverse retrobutiker på nätet.

De senaste åren har retrodesign blivit otroligt populärt. Som aldrig förr köper folk inredning och prylar inspirerade av gårdagens designtrender. Möbler, brödrostar, belysning och kläder, retroprodukter finns överallt och i alla möjliga former. Dekorativa plåtskyltar med olika retromotiv är några av de mest omtyckta. 


Retro-plåtskyltar finns i alla möjliga färger och former. De flesta skyltar är målade för att efterlikna den stil som idag kallas “retro art”. Denna förgrening inom popkonsten utvecklades under 1940- och 1950-talen då man behövde kunna producera skyltar som snabbt fångade åskådarens uppmärksamhet. Dessutom behövde man enkelt kunna massproducera dem i de primitiva pressar som fanns i många städer. Den enkla designen möjliggjorde detta. En plåtskylt med motiv i denna stil skiljer sig markant från dagens datorgenererade bilder och ger hemmet en unik, uppiggande touch.


Skyltar i retro konst-stil finns med ett stort antal motiv. Då denna konststil ofta användes vid marknadsföring under 1940- och 1950-talen är olika varumärken vanliga teman. Av dessa är Coca Cola förmodligen det som förekommer oftast. En uppfriskande flaska med drycken syns ofta med inbjudande, aptitretande text på dessa skyltar. 


Andra drycker och maträtter är också vanliga teman. Hamburgare, varmkorv och kaffe är motiv som används på samma sätt som Cola-flaskan. Den amerikanska dinern och dess olika rätter är något som motiven många gånger relaterar till. Denna typ av restaurang och kulturen som kretsar runt den är något som väckt stort intresse och mycket uppmärksamhet under senare år. Det är inte sällan dinern syns på film och TV, vilket har skjutit in den i rampljuset. 


För dig som vill efterlikna dinerstilen är en plåtskylt i retrostuk ett måste. Skaffa din idag!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Dags att byta kylskåp?
Lägga om taket – Fritidshus, villa eller radhus?
Skaffa växthus för att förlänga odlingssäsongen
Fler renovationer av kök i Stockholm
Trähantverk från Erzgebirge