Du är inte inloggad.

Artikel

Presenttips

Är du en av dem som ofta har svårt att komma på vad du ska ge bort i present. Du är inte ensam, väldigt många har svårt att komma på vad de ska ge bort i present. Framförallt kan det vara svårt om personen i fråga inte har samma intresse som en själv. Ska du som ett exempel ge en jägare en present och du inte jagar själv så blir det lite extra svårt, och du undviker förmodligen att ens titta på present alternativ inom jakt. Trots att du vet att den person som du ska gratulera, helst av allt vill ha en present som har med hans/hennes intresse att göra, nämligen jakt.

 

Vi kommer här att ge dig lite presenttips på vad en jägare behöver och vad de ofta uppskattar, samt lite tips på hur du kan göra för att ta reda på vad din vän önska sig mest av allt eller vad som kan bli en riktigt bra present.

 

Ska du komma på den perfekta presenten till en jägare så bör du vara ute i god tid. Se till att du träffar personen som du avser att köpa en present till och fråga lite allmänt om jakt. Du kommer att få många bra infallsvinklar och han/hon kommer förmodligen ganska snart avslöja vad han är intresserad av och vilken typ av jakt han/hon bedriver. Viktig information som är ovärderlig när du senare ska bestämma vad du ska köpa. Försök ställa lite ledande frågor utan att avslöja dig.

 

Är du sent ute och inte har gjort eller har möjlighet att göra en bra resurge men ändå vill köpa en present inom jakt. Nedan kommer vi rada upp lite olika alternativ en jägare ofta behöver och som är relativt säkra kort..

 

jaktunderställ

Underställ är någonting som alla jägare behöver och de behöver ofta fler än ett, så ett underställ är alltid ett säkert kort att ge till en jägare. Vill du briljera lite så ska du läsa på och köpa ett underställ som är både fukttransporterande och som värmer. Ett underställ i merinoull är ett bra exempel på underställ som är bra till aktiva fritidssysselsättningar som jakten är. Bambu är också ett material som fungerar utmärkt till jägare. Bambu underställ är mjukt mot kroppen och har även naturliga antibakteriella egenskaper, vilket gör att de inte binder dofter och odörer på samma sätt som t.ex. Olika polyestermaterial kan göra. Dessutom transportera det fukt på ett bra sätt och passar bra som ett förstalgersplag till olika funktionskläder i bl.a. Goretex.

 

Jakthandskar

Jakthandskar är också ett säkert kort till jägare. Ofta är handskar någonting som har en förmåga och försvinna mellan jakt säsongerna så fyller din vän år under hösten och den kalla årstiderna är i antågande, då är jakthandskar ett bra presenttips.

 

Lockpipor

Alla jägare sysslar inte med lockjakt på bred front, men nästa alla lockar rådjur under bockpremiären under augusti månad. Fyller din jägare år under eller strax innan denna period och du vet att han/hon inte har någon lockpipa för rådjur då är detta ett jättebra presenttips. Norik roe occh buttalo blatter är två vanliga pipor som är enkla att använda.

 

Säkerhetsväst.

En bra säkerhetsväst eller som de ofta kallas hundförarväst är också någonting som alla jägare egentligen behöver även som många inte kostar på sig. En bra hundförarväst funkar för alla jägare. Den är ofta i en bra signalfärg så att man syns bra för andra jägare. Den har många praktiska fickor. Har din vän inte en väst, så är detta ett säkert och uppskattat present.


Har du en vän som fyller jämt eller ni är många som ska lägga ihop till en finare och lite mer kvalitativ present så är ett par moderna jaktbyxor i gore tex och med olika ventilations möjligheter ett bra tips. Jägare som inte går som hundförare utan sitter still på pass under den större delen av sina jaktdagar behöver bra och vattentäta kläder. Men nästan varje jaktdag så behöver de förflytta sig en längre sträcka och/eller hjälpa till att dra ut skjutna djur ur skogen. I dessa lägen så har man ofta för mycket kläder på sig och blir väldigt snabbt varm. Då är bra jaktbyxor som har både gore tex, som skyddar mot regn och vind och ventilation, så att man kan ventilera ut den överskottsvärme man får när man anstränger sig, bra att ha. Dessa typer av byxor är dock inte billiga och väldigt många jägare kostar inte på sig det, men skulle gärna vilja ha. Därför är det en perfekt present. Överraska din vän med någonting som han/hon vill ha med själv inte tycker sig riktigt ha råd med, blir alltid en uppskattad present.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Studentpresent
Bertil Vallien
COOLA GREJER
Fyra saker att tänka på då du ska köpa färgpatroner till skrivare
Mobiltillbehör