Du är inte inloggad.

Artikel

Säker hund i bilen

Som hundägare vill du förmodligen ge din hund det allra bästa. Precis som en förälder till ett barn är du mån om din hunds hälsa, att se till att hunden har det bra, att din hund får rätt mat och att du gör vad du kan för att undvika skador som kan uppkomma under hundens levnadstid.

De flesta hundägare har idag insett hur viktigt det är för både hundens och andra människors säkerhet att ha hunden kopplad när ni är ute och går bland trafik, att din hund får hundmat som passar dess ras och hälsa, att gå på regelbundna hälsokontroller, vaccinera hunden efter rådande rekommendationer och andra saker som är viktiga för hälsan.

När man skaffar barn kan barnsäkerhet i bil orsaka mycket bryderi hos föräldrarna. Det är viktigt både för barnet och föräldrarna att använda en bilbarnstol av rätt typ och detta är något vi blivit inpräntade sedan vi som idag är vuxna själva var barn. Lika viktigt är det att hunden inte sitter lös i bilen - både för hundens egen skull och för de människor som ska färdas i bil med hunden. Eftersom det kan handla om rejäla krockkrafter i samband med en krock behöver hundar som färdas i bil sitta i hundburar av rätt typ och storlek. En hundbur är vanligtvis tillverkad i stål med ett canvasöverdrag och en bra botten för hundens komfort. En hundbur i rätt storlek håller hunden på plats och minskar avsevärt de krockkrafter som hunden skulle utsättas för vid krock. Hundburar förhindrar också att hunden slungas runt i bilen vid en krock vilket skulle kunna skada de människor som åker med i bilen. Hundburar är förmodligen, efter kopplet, den viktigaste säkerhetsdetalj du köper till din hund. Se alltid till att er hundbur är i rätt storlek, att den är hel och bekväm och säkert förankrad i bilens golv.

Det är viktigt att hundarna krävs i sina hundburar när ni ska ut och åka bil. För att öka hundens trivsel är det en bra idé att inreda hundburen med en skön hundpläd eller hundbädd, hundens favoriter bland hundleksaker och kanske rent av muta hunden med lite hundgodis. En hund som är glad och nöjd och kanske sover skönt i sin hundbur ger en säkrare bilresa för alla i bilen - inklusive hunden själv.

Säkra, snygga och funktionella hundburar kan du köpa här.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Använda Getingfälla - Tänk på...
Att välja rätt jaktkläder
Blomsterspråket - att förmedla rätt buskap
Klickerträning och lösningen på alla problem
Spöbyggnad enklare än vad du tror! Bygg ditt fiskespö